Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Δεν έχουμε δει ακόμη τις επιπτώσεις από το Πάσχα

Στην πτωτική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου του κορονοϊού αναφέρθηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως οι επιπτώσεις των εορτών του Πάσχα δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί

Βόλτα στην παραλία του Φλοίσβου (Πηγή: Eurokinissi)
Βόλτα στην παραλία του Φλοίσβου (Πηγή: Eurokinissi)

«Ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια είναι κάτω από 20.000, ωστόσο παραμένει υψηλός και ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Σημαντικό είναι ότι το ποσοστό θετικότητας παρέμεινε σταθερό στο 4,3%» ανέφερε, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως ακόμα δεν έχουμε τα στοιχεία για το Πάσχα, αλλά έχουμε κάποιες ενδείξεις για αυξήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Η κυρία Παπαευαγγέλου διευκρίνισε πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν τις ηλικίες 18 - 60, ενώ με 491 εισαγωγές την ημέρα κατά μέσο όρο, συνεχίστηκε για τέταρτη εβδομάδα η πτωτική πορεία, την ώρα που οι μονάδες Covid καλύπτονται στο 82%. Τα εξιτήρια παραμένουν περισσότερα από τα εισιτήρια στις ΜΕΘ, ενώ όπως σημείωσε, η συντριπτική πλειοψηφία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι.

«Το άνοιγμα της εστίασης και ο καλός καιρός έφερε χαμόγελο και αισιοδοξία», σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου, ωστόσο «στόχος είναι να προστατευθούμε και να περιορίσουμε τη διασπορά στη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να φοράμε σωστά τις μάσκες μας, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να πάμε να εμβολιαστούμε. Ο εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα το πιο σημαντικό μας όπλο».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Βάνα Παπαευαγγέλου #Κορονοϊός #Πάσχα