Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια  είναι κάτω από 20.000, ωστόσο παραμένει υψηλός και ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου

«Σημαντικό είναι ότι το ποσοστό θετικότητας παρέμεινε σταθερό στο 4,3%» ανέφερε, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως ακόμα δεν έχουμε τα στοιχεία για το Πάσχα, αλλά έχουμε κάποιες ενδείξεις για αυξήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Η κυρία Παπαευαγγέλου διευκρίνισε πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν τις ηλικίες 18 - 60, ενώ με 491 εισαγωγές την ημέρα κατά μέσο όρο, συνεχίστηκε για τέταρτη εβδομάδα η πτωτική πορεία, την ώρα που οι μονάδες Covid καλύπτονται στο 82%. Τα εξιτήρια παραμένουν περισσότερα από τα εισιτήρια στις ΜΕΘ, ενώ όπως σημείωσε, η συντριπτική πλειοψηφία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι.

«Το άνοιγμα της εστίασης και ο καλός καιρός έφερε χαμόγελο και αισιοδοξία», σύμφωνα με τη Βάνα Παπαευαγγέλου, ωστόσο «στόχος είναι να προστατευθούμε και να περιορίσουμε τη διασπορά στη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να φοράμε σωστά τις μάσκες μας, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να πάμε να εμβολιαστούμε. Ο εμβολιασμός είναι ξεκάθαρα το πιο σημαντικό μας όπλο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA