Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο αυτόφωρο θα οδηγηθεί τη Δευτέρα ο 22χρονος ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, μετά την καταγγελία κοπέλας στη Νέα Σμύρνη

Ο νεαρός οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές την Παρασκευή, ωστόσο η νομική του εκπροσώπηση ζήτησε προθεσμία και ο κατηγορούμενος κρατήθηκε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, εξήγησε πως ο 22χρονος είναι αντιμέτωπος με πλημμέλημα και η ποινή φυλάκισης που προβλέπεται είναι ένα έτος. Επειδή, δε, δεν φαίνεται να έχει ποινικό παρελθόν η ποινή του μπορεί να έχει ανασταλτική ισχύ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, αν αποδειχθεί η εμπλοκή του σε όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του, η ποινή που θα του επιβληθεί ενδέχεται να αυξηθεί, ωστόσο το αδίκημα δεν θα μετατραπεί σε κακούργημα. 

«Η επαναληπτικότητα μπορεί να επιβαρύνει σε μικρό μέρος την ποινή, αλλά δεν μπορεί να καταστεί το έγκλημα κακούργημα» είπε ο κ. Μαρακάκης. 

Το «προφίλ» των δραστών 

Ο κ. Μαρακάκης επεσήμανε πως πρόκειται για μία περίπτωση διαστροφής, σημείωσε, ωστόσο, πως τέτοιες περιπτώσεις έχουν συνήθως τρεις πυλώνες. Οι δράστες, ειδικότερα, είναι συνήθως άτομα με καλή εμφάνιση, δεν έχουν οικονομικά προβλήματα ή είναι εκτοπισμένοι από το κοινωνικό σύνολο και βρέθηκαν σε τέτοια μονοπάτια πειραματιζόμενοι.

Ερωτώμενος εάν θα μπορούσε να προχωρήσει σε χειρότερες πράξεις στο μέλλον, ο ίδιος σημείωσε πως όταν υπάρχει ατιμωρησία και επανάληψη της δράσης, «ο διεστραμμένος θα οδηγηθεί αλλού».

Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως όταν συλλαμβάνονται μεσήλικες για τέτοια εγκλήματα ή πιο σοβαρά, αποδεικνύεται πως υπήρχαν καταγγελίες εις βάρος του από όταν ήταν νεαρότεροι.

https://www.youtube.com/watch?v=TdWhDTSs70E

«Δεν είχα αντιληφθεί ότι το παιδί μου αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα»

Σύμφωνα με το OPEN, η μητέρα του 22χρονου εξετάστηκε από τις Αρχές και ισχυρίστηκε πως δεν είχε αντιληφθεί ότι το παιδί της αντιμετώπιζε τέτοιου είδους «προβλήματα» και πως «αν το είχε αντιληφθεί θα έκανε κάτι». Η μητέρα τόνισε πως «θα προσπαθήσω να είμαι συνέχεια μαζί του και να μην κρατηθεί», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

«Έδωσα τις πινακίδες του ΙΧ του τον Νοέμβριο»

Το απόγευμα της Παρασκευής, ένα από τα θύματα περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε κοντά στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο όπου την παρενόχλησε δύο φορές ο 22χρονος «δράκος».  Μιλώντας στην κάμερα του Mega, δήλωσε:  «Ήταν 12 Νοεμβρίου, 4 παρά 10 το απόγευμα όταν γύριζα με την αδερφή μου στο σπίτι. Είδαμε τότε ένα αυτοκίνητο που έκοψε μόλις μας είδε και σταμάτησε λίγο πιο πάνω από το σπίτι» περιγράφει η νεαρή κοπέλα. 

«Προχωρώντας φτάνουμε μπροστά στο αυτοκίνητο, από την πλευρά του οδηγού και βλέπω να έχει βγάλει κανονικά το μόριό του και να αυνανίζεται. Τα έχασα, του είπα τι κάνεις εκεί, ήταν τελείως ατάραχος, ούτε να τρομάξει ούτε τίποτα» είπε η νεαρή γυναίκα.

«Πήρα αμέσως το 100 και μίλησα με μια αστυνομικό και της έδωσα το χρώμα και τον αριθμό του αυτοκινήτου. Είπα τι έκανε και μου είπαν ότι θα κάνουν ότι χρειάζεται και να μην ανησυχώ» σημείωσε η καταγγέλλουσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA