Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον δύο άτομα ακόμα ήταν στο σημείο της δολοφονίας του επιχειρηματία Δ.Μ., το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στη Ζάκυνθο. Σ' αυτήν την ομάδα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα άτομα που ήταν επιφορτισμένα με το να παραλάβουν τους δύο εκτελεστές από το σημείο που εγκατέλειψαν και έκαψαν το καμένο αυτοκίνητο.

Το μεγάλο αίνιγμα που προσπαθούν να λύσουν οι αστυνομικοί είναι πώς το κλεμμένο από τις 31 Μαρτίου αυτοκίνητο έφτασε στη Ζάκυνθο. Θεωρούν ότι σε καμία περίπτωση δεν πέρασε από διόδια ή δεν μπήκε σε καράβι για να φτάσει στο νησί. Πιστεύουν ότι ενδεχομένως οι δράστες το φόρτωσαν σε κάποια νταλίκα για να το μεταφέρουν στο νησί, φυσικά για να μην κινήσουν υποψίες και για να μην είναι καταγεγραμμένο σε κάποιο σταθμό διοδίων. Μάλιστα αυτή τη στιγμή οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις νταλίκες που είχαν βγάλει εισιτήριο για να περάσουν στη Ζάκυνθο.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί ευελπιστούν να εντοπίσουν το πιθανό λάθος των εκτελεστών του 54χρονου, προκειμένου να βρουν το σημείο από το οποίο έκλεψαν το αυτοκίνητο και να καταλήξουν στην ταυτότητα των δύο δραστών. Επιπλέον οι συνάδελφοί τους στη Ζάκυνθο προσπαθούν να συγκεντρώσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι εκτελεστές και για να φτάσουν στην οδό Φιλικών αλλά και κατά τη διαφυγή τους.

Παράλληλα οι αρχές έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες που κατέγραψαν τις κινήσεις των δραστών πριν και μετά τη δολοφονία. Παρόλο που άνδρας που σκότωσε τον επιχειρηματία είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, η εικόνα θα δώσει τον σωματότυπό του, κάτι που θα επιτρέψει στους αστυνομικούς ν' αρχίσουν ν' αποκλείουν υπόπτους. Οι κινήσεις των δραστών έδειξαν ότι γνώριζαν πολύ καλά την καθημερινότητα του επιχειρηματία, καθώς και ότι χρησιμοποιούσε σωματοφύλακα.

Επιπλέον οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν ανοιχτό τον φάκελο με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 54χρονου που κατέληξε στη δολοφονία της συζύγου του στις 9 Ιουνίου 2020. Το μόνο κοινό σημείο είναι ο στόχος, αφού τότε χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν με πιστόλι και ίσως διέφυγαν από το νησί με φουσκωτό. Ωστόσο στο τρίτο 24ωρο μετά τη δολοφονία του επιχειρηματία δεν είναι ακόμα δεδομένο αν οι δράστες εγκατέλειψαν το νησί, γι' αυτό και οι έρευνες στη Ζάκυνθο συνεχίζονται, ενώ οι αστυνομικές αρχές ενημερώνονται και για όσους ταξιδεύουν ακτοπλοϊκώς ή αεροπορικώς στο νησί. Παράλληλα οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν σε καταλύματα και ενοικιαζόμενα σπίτια, άτομα που έφθασαν στο νησί στις αρχές του μήνα από την Αθήνα.

Το αμάξι το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη δολοφονία και το οποίο εγκατέλειψαν και έκαψαν έχει μεταφερθεί στην Αστυνομική Γενική Διεύθυνση Ζακύνθου. Οι αστυνομικοί το εξετάζουν εξονυχιστικά για να εντοπίσουν αν οι εκτελεστές έκαναν κάποιο λάθος ή άφησαν κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητάς τους.

Παράλληλα αναμένονται και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης για τον αν τα καλάσνικοφ έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί, εκτιμώντας ότι θα είναι καθαρά. Τέλος αναμένονται οι καταθέσεις των δύο ιδιοκτητών του τεχνικού γραφείου στο οποίο δολοφονήθηκε ο επιχειρηματίας. Η σορός του 54χρονου έχει μεταφρασθεί στην Πάτρα όπου θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία, ενώ η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA