Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγουν οι μετακινήσεις εκτός νομού και αίρονται οι περιορισμοί για τον τουρισμό στο πλαίσιο της άρσης του lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το σχέδιο, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και γενικότερα τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης στα τέλη της εβδομάδας. Ως γνωστόν, στις 14 Μαΐου η χώρα μας θα ανοίξει επίσημα τις πύλες της για να υποδεχθεί τουρίστες, γεγονός που μεταφράζεται ως το τελευταίο μεγάλο βήμα για την άρση του lockdown.

Αυτό θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.  Πάντως η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι τόσο για το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων, υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, όπως και γενικότερα για το άνοιγμα του τουρισμού, που θα γίνει με ασφάλεια.

Χωρίς sms στα καταστήματα από 14 Mαϊου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε σήμερα πως θα σταματήσουμε από τις 14 Μαΐου να στέλνουμε SMS μετακίνησης για το λιανεμπόριο, παράλληλα με την διακοπή των μεθόδων του click away και click inside.

Υπενθύμισε ότι τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τ.μ. - και όχι 1 ανά 100 τ.μ. που ισχύει έως τώρα - ενώ διευκρίνισε πως εξετάζεται περαιτέρω χαλάρωση, δηλαδή 1 άτομο ανά 25 τ.μ. σε μια εβδομάδα. 

Προς άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγγειλε, ακόμη, άνοιγμα των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης, επισημαίνοντας πως περίπου 17.000 επιχειρήσεις του κλάδου δεν μπορούν να ανοίξουν για την ώρα, καθώς δεν έχουν εξωτερικούς χώρους. Υπενθύμισε πως και πέρσι, η εστίαση είχε ανοίξει τον μήνα Ιούνιο, κάτι που, όπως σημείωσε, είναι εύλογο να επαναληφθεί και φέτος, με δεδομένο ότι πλέον οι εμβολιασμοί προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Σε ό,τι αφορά τα παράπονα που εκφράζουν επιχειρηματίες και πολίτες για το ζήτημα της απαγόρευσης της μουσικής, υποστήριξε πως στο δίλημμα «ρίσκο πανδημίας ή μουσική», που θέτουν οι λοιμωξιολόγοι, προκρίνεται η μέγιστη δυνατή προστασία από τον κορονοϊό.

Αναφορικά με τη διεύρυνση του ωραρίου, σημείωσε πως «εφόσον η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει, η εστίαση θα πάει μια ώρα παραπάνω (δηλαδή στις 24:00) με το άνοιγμα του τουρισμού», ενώ αν η επιτροπή πει και για κλείσιμο στη 1 το πρωί, ξεκαθάρισε πως το υπουργείο Ανάπτυξης θα το δεχθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA