Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ανησυχία του για για τη διασπορά των μεταλλάξεων του κορονοϊού και κυρίως για αυτή που αποκαλείται «αθηναϊκή» εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον Real FM Θεσσαλονίκης. «Υπάρχουν κι άλλες μεταλλάξεις, μια συγκεκριμένη θα μπορούσαμε να την πούμε αθηναϊκή μετάλλαξη, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων της στο κέντρο της Αθήνας, σε συγκεκριμένες κοινωνικοοικονομικές ομάδες» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Προειδοποίηση από τους ειδικούς για τις μεταλλάξεις – Καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν

Ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε την ανάγκη περιορισμού της διασποράς αυτής της μετάλλαξης: «Πρέπει να πάρουμε στοχευμένα μέτρα άμεσα» σημείωσε, προτείνοντας στοχευμένο εμβολιασμό συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών ομάδων στην περιοχή όπου καταγράφονται τα κρούσματα της «αθηναϊκής» μετάλλαξης. Όπως ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης, εφόσον η μετάλλαξη εντοπίζεται στο κέντρο και μπορούμε να ορίσουμε το κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον εμβολιασμό σαν επιθετικό μέτρο με στόχο να σταματήσει η διασπορά.

Μετάλλαξη: Ανησυχία Σωτήρη Τσιόδρα για τα νέα στελέχη 

Tην ανησυχία του για τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού που αναπτύσσονται στην κοινότητα εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την τακτική ενημέρωση στο Μαξίμου για την πορεία της πανδημίας.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας επισήμανε την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης απέναντι στον κορονοϊό, απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA