Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα διαθέσιμα εμβόλια φαίνεται πως αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την αθηναϊκή μετάλλαξη του κορονοϊού. Μιλώντας στην εκπομπή Live News, ο αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ Δημήτρης Παρασκευής επισήμανε πως το στέλεχος που εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας «δεν υπάρχει ένδειξη ότι είναι πιο μολυσματικό». Πρόσθεσε επίσης ότι «ενδεχομένως να αφορά ένα απλό φαινόμενο το οποίο διασπείρεται σε πιο κλειστές ομάδες πληθυσμού». «Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι και αυτής της μετάλλαξης».

Διαβάστε ακόμη: «Αθηναϊκή μετάλλαξη»: Προβληματισμός Σαρηγιάννη για τη διασπορά της στην Αθήνα

Προηγουμένως, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον Real FM Θεσσαλονίκης, είχε εκφράσει σχετικές ανησυχίες: «Υπάρχουν κι άλλες μεταλλάξεις, μια συγκεκριμένη θα μπορούσαμε να την πούμε αθηναϊκή μετάλλαξη, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων της στο κέντρο της Αθήνας, σε συγκεκριμένες κοινωνικοοικονομικές ομάδες,  είπε χαρακτηριστικά.

«Πιο εντατικοί οι έλεγχοι»

Αναφερόμενος στα ενδεχόμενα μέτρα που ίσως εφαρμοστούν σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται αύξηση της διασποράς του ιού, ο κ. Παρασκευής επισήμανε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για να γίνει έλεγχος αυτής της διασποράς.

«Είμαστε σε επικοινωνία με τις τοπικές Αρχές. Θα γίνει προσπάθεια να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Αν τυχόν συνετίζεται, ενδεχομένως να ληφθούν μέτρα. Όχι προς την κατεύθυνση όμως των τοπικών lockdown, αλλά προς την εντατικοποίηση των ελέγχων. Άκουσα τη δήμαρχο Κέρκυρας να δείχνει μεγάλη ευαισθητοποίηση να εφαρμόσουν τοπικά μέτρα. Κατά πάσα πιθανότητα, έχει να κάνει με τις επισκέψεις. Αν χρειαστούν περισσότερα μέτρα, τότε θα τα εισηγηθούμε», κατέληξε ο καθηγητής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA