Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που τις επόμενες εβδομάδες θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες ενηλίκων και όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα, «φουντώνει» η συζήτηση για τα προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι πολίτες στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα: Κορονοϊός - Εμβόλιο: Στην ΕΜΑΚ ο πρώτος υποχρεωτικός εμβολιασμός σε κρατική υπηρεσία

Η κυβέρνηση από την πλευρά της διαμηνύει, σε όλους τους τόνους, πως «οι συζητήσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων θα έχει βάση μόλις ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, σκοπός της κυβέρνησης και της αρμόδιας επιτροπής που έχει συσταθεί είναι η συγκεκριμένη συζήτηση να ξεκινήσει κατ' ουσίαν από τον Αύγουστο και το πέρας της καλοκαιρινής σεζόν.

Πάντως, πέραν της ΕΜΑΚ, όπου όλοι όσοι υπηρετούν θα πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο, ήδη οι πολίτες που είναι εμβολιασμένοι μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά επιδεικνύοντας μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού (αφού όμως έχουν περάσει 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση τους).

Έτοιμη η Ελλάδα για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό

Όλα αυτά την ώρα που το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι προ των πυλών, με Ελλάδα και Γερμανία να είναι οι χώρες-μέλη της ΕΕ που ολοκλήρωσαν σήμερα Τρίτη (18/5) με επιτυχία τη διαδικασία προσομοίωσης για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Επίσης, η ίδια πηγή ανέφερε ότι επιτυχημένο ήταν και το τεστ από την πλευρά της Ελλάδας όσον αφορά τον κωδικό QR.

To ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Μαΐου μια πιλοτική φάση δοκιμών σε 18 χώρες της ΕΕ και στην Ισλανδία, για να είναι τεχνικά λειτουργικό την 1η Ιουνίου.

Στις δοκιμές δεν χρησιμοποιούνται πραγματικά δεδομένα πολιτών και θα πραγματοποιηθούν για δύο εβδομάδες με τη συμμετοχή δύο ή τριών χωρών ημερησίως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA