Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μάχη» με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στα Γεράνεια, για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, στον Σχίνο Λουτρακίου. Η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, έχει προξενήσει ζημιές και σε οικήματα.

Διαβάστε ακόμα: Φωτιά στο Λουτράκι: Προληπτική εκκένωση στο Αλεποχώρι – Κάηκαν σπίτια, ο καπνός έφτασε στην Αττική

Σύμφωνα με το korinthos.tv, υπολογίζεται ότι έχουν γίνει στάχτη περίπου 20.000 στρέμματα δάσους ενώ η πύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να κατακαίει. Στο μεταξύ, πάντως, η Πυροσβεστική ερευνά τι προκάλεσε τη φωτιά. Οι πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις των πυροσβεστών κάνουν λόγο για εμπρησμό. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής κάνει έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο η φωτιά ξεκίνησε από ελαιώνα. Αυτό που θα ερευνηθεί, πιο συγκεκριμένα, είναι το ενδεχόμενο κάποιος να άναψε φωτιά για να κάψει κάτι μέσα στον ελαιώνα - κάτι που απαγορεύεται από την 1η Μαΐου – να μην έσβησε την εστία σωστά και αυτή να αναζωπυρώθηκε από τον άνεμο που έπνεε το βράδυ της Τετάρτης.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Και ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιεί για ανέμους ακόμη και 8 μποφόρ το βράδυ της Πέμπτης στον Σχίνο Λουτρακίου.

Προληπτική εκκένωση στο Αλεποχώρι

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να εκκενωθούν προληπτικά σπίτια στα δυτικά και νότια του Αλεποχωρίου καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς εκεί. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως δεν έχουν μείνει πολλοί κάτοικοι στην περιοχή καθώς οι περισσότεροι είχαν φροντίσει από νωρίς να απομακρυνθούν με δικά τους μέσα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαρδακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με σχεδόν 200 πυροσβέστες να έχουν ριχθεί στην μάχη.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία λόγω των δυτικών ανέμων έχει κατεύθυνση προς τα Γεράνεια Όρη. Έως αυτήν την ώρα δεν έχουμε επίσημα στοιχεία για ζημιές σε κατοικίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εξοχικές και δεν κατοικούνται αυτή την περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Επίσης, το πρωί διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Τροχαία, στον κόμβο Μεγάρων - Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι και στην περιοχή Δελφίνια επί της οδού Χρυσανθέμων προς Μάζι, ενώ τη νύχτα είχε διακοπεί η κυκλοφορία από Σχίνο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για πολίτες, αλλά και για να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Κάηκαν σπίτια από τη φωτιά

Σύμφωνα με όσα είπε ο κοινοτάρχης Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, η φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας πλέον βρίσκεται σε ύφεση, πέρασε από τα σπίτια και κινείται προς τις Βαμβακιές όπου μάλλον έχουν καεί τρία σπίτια. Έχει καεί ένα σπίτι και δύο σκάφη στη Μαυρολίμνη. Η φωτιά προχώρησε προς το Αλεποχώρι και τώρα ανεβαίνει προς το Μάζι. Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον κόμβο Μεγάρων – Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι και στην περιοχή Δελφίνια επί της οδού Χρυσανθέμων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι «είναι σε εξέλιξη αλλά βρίσκεται σε ύφεση» και τόνισε ότι πρέπει να περπατηθεί όλη η περιοχή για να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος αναζωπύρωσης. Σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε μέσα από ελαιοστάσιο.

Δείτε φωτογραφίες από το korinthostv.gr όπου αποτυπώνεται η απόλυτη κατάστροφη που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στην Κορινθία:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA