Μενού
  • Α-
  • Α+

Την έναρξη των εμβολιασμών ενάντια στον κορονοϊό για εφήβους και παιδιά προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας πως ήδη δρομολογείται ο εμβολιασμός των πολιτών κάτω των 30 ετών, που βάσει σχεδιασμού θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα πραγματοποιείται κλιμακωτά ανά πενταετία.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τους κάτω των 30 - Τι ισχύει με την ποινή 16 ημερών

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κύριος Θεμιστοκλέους διευκρίνισε πως «για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Γενικός Γραμματέας  σημείωσε, μάλιστα, ότι ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, σε περίπτωση που ο EMA εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer και για μικρότερες ηλικίες, «θα πάμε και πιο κάτω». 

40.000 ραντεβού σε λίγες ώρες από τους 40αρηδες

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα που άνοιξε τα ξημερώματα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 40.000 ραντεβού. Tόνισε, παράλληλα, ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου, θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου». 

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, ο γενικός γραμματέας ανέφερε πως δεδομένου ότι απαιτεί και τη συνεργασία και άλλων φορέων, οι ανακοινώσεις για την έναρξή τους θα γίνουν μέχρι το τέλος Μαΐου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA