Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπλόκο στην αστυνομική επιχείρηση στο θέατρο Εμπρός έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Οι αστυνομικοί λίγο μετά τις 11:00 της Δευτέρας εμφανίστηκαν στο θέατρο Εμπρός, προκειμένου να σταματήσουν την κατάληψη. Ομως, λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν στο θέατρο Εμπρός μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο Νάσος Ηλιόπουλος και διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική επιχείρηση. 

Μιλώντας στο Reader.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ηρθαμε εδώ γιατί ενημερωθήκαμε ότι υπήρχε επιχείρηση της Αστυνομίας μαζί με εργολάβο για να σφραγίσουν ξανά το θέατρο Εμπρός. Οι εργολάβοι είχαν βάλει λαμαρίνες. Μιλάμε για έναν χώρο, ο οποίος είναι διατηρητέος. Ενα ιστορικό μνημείο της αρχιτεκτονικής εικόνας της πόλης. Για να γίνει η οποιαδήποτε παρέμβαση θα έπρεπε να υπάρχει άδεια», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι κατέθεσε μήνυση στο συνεργείο και γι' αυτό τον λόγο έχουν σταματήσει οι εργασίες. 

Μετά το μπλόκο του ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες εκκένωσης στο θέατρο Εμπρός, εργαζόμενοι και εργολάβος οδηγήθηκαν στο Τμήμα. 

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη έγινε επιχείρηση της Αστυνομίας την περασμένη Τετάρτη με τον χώρο να εκκενώνεται και εν συνεχεία να σφραγίζεται. Πόρτες και παράθυρα κυριολεκτικά χτίστηκαν καθώς συνεργεία τοποθέτησαν τσιμεντόλιθους ώστε να σφραγίσουν το κτήριο.

Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, ομάδες έσπασαν τους πρόχειρους τοίχους που είχαν ανεγερθεί και ανακατέλαβαν το κτήριο. Το πρωί της Δευτέρας δυνάμεις της αστυνομίας επιχειρούν και πάλι στο σημείο, με την κατάσταση να είναι έκρυθμη πλέον. Μαζί με τους αστυνομικούς είναι και συνεργείο ώστε να τοποθετήσει λαμαρίνες στις εισόδους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA