Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ηλίας Μόσιαλος: Τι ισχύει για τέταρτο κύμα κορονοϊού - Ποιους θα επηρεάσει

Ποιους θα επηρεάσει -εάν υπάρξει- το τέταρτο κύμα του κορονοϊού εξηγεί ο καθηγητής πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος

Κόσμος με μάσκες (Πηγή: Shutterstock)
Κόσμος με μάσκες (Πηγή: Shutterstock)

Τι ισχύει για το τέταρτο κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και ποιους θα επηρεάσει εάν εμφανιστεί εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου Ηλίας Μόσιαλος. Ο καθηγητής εκτιμά ότι εάν υπάρξει τέταρτο κύμα κορονοϊού, αυτό αυτό δεν θα έρθει άμεσα κι εάν έρθει δεν θα επηρεάσει όσους έχουν εμβολιαστεί.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 35 - 39

«Εάν θα υπάρξει έξαρση της πανδημίας, αυτή θα αφορά κυρίως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε γιατί δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είτε γιατί δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ειδικούς λόγους, είτε γιατί δεν προβλέπεται να εμβολιαστούν, κυρίως τα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος υπογραμμίζοντας ότι για να μην υπάρξει τέταρτο κύμα και να μην έχει επιπτώσεις σε παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι ενήλικες.

Ο κος Μόσιαλος ανέφερε ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για χιλίους διασωληνωμένους και αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό ο όποιος παρόλα αυτά δεν έχει φτάσει σε ικανοποιητικό σημείο για να έχουμε την ανοσία τον Ιούλιο.

«Προστατευμένοι όσοι έχουν εμβολιαστεί – Θα κάνουμε εμβόλιο για πολλά χρόνια ακόμα»

Συμφώνα με τον κ Μόσιαλο όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου είναι προστατευμένοι σε συντριπτικό ποσοστό ενώ όσοι ξεκίνησαν το εμβολιασμό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα πρέπει να κάνουν αναμνηστική δόση το Φθινόπωρο και πρώτα οι ευάλωτες ομάδες.

Επίσης, όπως είπε ο καθηγητής, όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η διάρκεια του εμβολίου θα διαρκεί ένα χρόνο και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε εμβόλια κορονοϊού για πολλά ακόμη χρόνια.

Ο κ. Μόσιαλος τάσσεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού γιατί θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα και θα πρέπει ο ο κόσμος να πειστεί να εμβολιαστεί.

Αποτελεσματικά στις μεταλλάξεις τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca

Πολύ αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια των Pfizer και AstraZeneca στις μεταλλάξεις, είπε ο καθηγητής, προσθέτοντας πως επειδή η ινδική μετάλλαξη τείνει να επικρατήσει στην Ευρώπη είναι και ένας επιπλέον λόγος να σπεύσει ο κόσμος να εμβολιαστεί για τι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο 70% που είναι ένα καλό ποσοστό για την ανοσία.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #μετάλλαξη #Εμβόλιο #Ηλίας Μόσιαλος