Μενού
  • Α-
  • Α+

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών την Τετάρτη 26 Μαΐου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο – Θεοδωρίδου: Μια δόση μετά από 6 ως 12 μήνες για όσους νόσησαν από κορονοϊό

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με όλα τα σκευάσματα για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών θα ανοίξει την Τετάρτη 26 Μαΐου. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, 145.000 άνθρωποι ηλικίας 40-44 ετών έκλεισαν ραντεβού μετά το άνοιγμα των της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό τους με όλα τα σκευάσματα. Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας είχε ανοίξει την Παρασκευή 21 Μαΐου. Επίσης, πάνω από 1.800.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους. 

Πώς κλείνουμε και πώς αλλάζουμε το ραντεβού 

Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπαίνουν στο emvolio.gov.gr και αναγράφοντας τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους βλέπουν το εμβολιαστικό κέντρο και τις ημερομηνίες εμβολιασμού τους και κλείνουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Επίσης οδηγίες για τους πολίτες που είναι πολύ πιθανό να χάσουν το προγραμματισμένο ραντεβού τους, υπάρχουν στο emvolio.gov.gr. Παρακάτω, παρουσιάζονται αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος χάσει τον προγραμματισμένο εμβολιασμό του:

Τα βήματα:

Αρχικά μπαίνετε στην πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr.

Στη συνέχεια ακολουθείτε τη διαδικασία της πρώτης φοράς για τον προγραμματισμό του ραντεβού.

Η διαδικασία για ραντεβού για εμβολιασμό

  • Το πρώτο βήμα γίνεται στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

  • Στη συνέχεια εισάγουμε AMKA και ΑΦΜ ή επώνυμο

Image removed.

  • Μπαίνουμε στη σχετική εφαρμογή

Image removed.

  • Εκεί ζητούνται οι κωδικοί του TAXΙS Net

  • Γίνεται η σχετική επιβεβαίωση

Image removed.

  • Επιβεβαιώνουμε τα στοιχεία

Image removed.

  • Επιλέγουμε εμβολιαστικό κέντρο καθώς και τη διαθέσιμη ημερομηνία

Image removed.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA