Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μητέρα της 11χρονης Ιωάννας  που είχε εξαφανιστεί και βρέθηκε νεκρή χθες, Τετάρτη το απόγευμα σε βραχώδη περιοχή στους Αγίους Αποστόλους, στα Χανιά συγκλόνισε εξιστορώντας τις δύσκολες στιγμές που πέρασε το κορίτσι μετά το διαζύγιο που πήρε από τον πρώην σύζυγό της.

Διαβάστε ακόμη: Χανιά: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που εντόπισε το 11χρονο κορίτσι νεκρό

«Ήταν ο άγγελός μου, ήταν το καλύτερο κορίτσι. Ήμασταν φίλες. Πιστεύω τώρα εκεί που έχει πάει έχει γίνει ένας άγγελος και από εκεί ψηλά που βρίσκεται θα με προστατεύει. Όπως ήθελε πάντα να με προστατεύει και νοιαζόταν και αγχωνόταν για μένα. Επειδή είχε περάσει πάρα πολλά αυτό το κορίτσι, δυστυχώς ο Θεός την έχει πάρει από κοντά μου. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ένα υπέροχο πλάσμα. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει γίνει αυτό που έγινε. Είχε μεγάλη καρδιά, ήταν μεγάλη ψυχούλα, ποτέ δεν μου έλεγε ψέματα», είπε στον Alpha η μητέρα της 11χρονης.

«Το κορίτσι αυτό είχε περάσει πάρα πολλά, είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Παρ’ όλ’ αυτά ήταν πολύ καλό κοριτσάκι, στο σχολείο ήταν άριστη μαθήτρια, ήταν υπεύθυνο παιδί. Δεν μου είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Με το πρώην σύζυγό μου είχαμε παρελθόν με το διαζύγιο. Μας είχε δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα. Η κόρη μου ήταν το μεγαλύτερο παιδί και καταλάβαινε πολλά πράγματα. Είχε περάσει πολλές φασαρίες, ήταν παρών, φοβόταν για τη δική μου ζωή. Ηρεμήσαμε όλοι όταν μπήκε στη φυλακή. Βγήκε πριν από εννιά μήνες, δεν μας είχε ξαναενοχλήσει. Πιστεύω ότι το κορίτσι γλίστρησε. Ξέρω εκείνο το σημείο γιατί στο εκκλησάκι είχα βαφτίσει τη μικρή μου κόρη. Εκείνο το σημείο είναι πολύ επικίνδυνο, εκεί είχαν σκοτωθεί άλλα παιδάκια», προσέθεσε η μητέρα του κοριτσιού.

Τέλος αναφέρθηκε και στις ώρες που την έψαχνε όταν δεν γύρισε στο σπίτι το βράδυ της Τρίτης. «Προχθές το βράδυ στις 20:00 η κόρη μου είπε ότι θέλει να βγει να περπατήσει κοντά στο σπίτι, να κάνει μία μικρή βόλτα, να πάρει λίγο αέρα, της είπα οκ. Μου υποσχέθηκε ότι θα γυρίσει 20:45. Πήρε κάτι λίγα λεφτά, κάτι χαρτζιλίκια, με φίλησε, είχε βάλει και το άρωμα της και ήταν χαρούμενη και έφυγε. Όταν πήγε 21:00 δεν είχε γυρίσει ακόμα, ξεκίνησε να νυχτώνει, την έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν απαντούσε. Δεν ήταν κλειστό και έτσι πίστευα πως η Ιωάννα βρισκόταν κάπου, άκουγε μουσική, το είχε στο αθόρυβο. Συνέχιζα και την έπαιρνα περίπου μέχρι τις 22:00. Μετά το είχε κλειστό. Δεν το είχα καταλάβει όμως γιατί την έπαιρνα και στο viber που καλούσε και νόμιζα ότι ήταν ανοιχτό το κινητό της αλλά ήταν κάπου κοντά στη θάλασσα και δεν έπιανε σήμα».

«Περίμενα κάποια στιγμή να μου απαντήσει, ανησύχησα. Γύρω στις 23:00 που είχαν κοιμηθεί τα δύο μικρότερα παιδιά μου, βγήκα μαζί με τον ξάδελφό μου και πήγα να την ψάξω εκεί που πήγε. Την ψάχναμε παντού γύρω γύρω στις παραλίες κοντά στη θάλασσα για πολύ ώρα. Δεν τη βρήκαμε, γύρισα κάποια στιγμή σπίτι καθώς πίστευα πως η Ιωάννα θα είχε γυρίσει. Δεν είχε γυρίσει, ξαναβγήκαμε για δεύτερη φορά, πήγαμε από την άλλη μεριά. Όλη τη νύχτα την ψάχναμε, μέχρι τις 5:30 το πρωί, είχα μία ελπίδα ότι θα γυρίσει διότι στις 8 έπρεπε να πάει στο σχολείο. Στις 8 έφυγα να πάω τα παιδιά στο σχολείο. Όταν άφησα τα παιδιά ξαναέκανα βόλτα με το αυτοκίνητο. Γύρισα σπίτι και πήρα το 100, όταν πήρα το 100 μου είπαν να πάρω την Ασφάλεια και μου είπαν να περιμένω μέχρι τις 10 το πρωί και αν δεν έχει γυρίσει ακόμα να πάω στο τμήμα. Το κοριτσάκι ήταν καλά, ήταν χαρούμενο. Δεν είχε βγει ποτέ μόνο του. Τώρα τις τελευταίες εβδομάδες της έδωσα την άδεια ότι μπορεί να βγαίνει λίγο για μισή-μία ώρα κοντά στο σπίτι. Τις άλλες φορές μου έλεγε σε τρία τέταρτα θα είμαι πίσω και όντως γύριζε», κατέληξε η μητέρα της 11χρονης.

Δεν βρέθηκε το κινητό της

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Open, ο θάνατος της 11χρονης προσδιορίζεται στις 22:00 – 23:00 το βράδυ της Τρίτης, ενώ βρέθηκε και η τσάντα με τα πράγματα που ψώνισε που διακρίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, όπου εντοπίζεται για τελευταία στιγμή το παιδί λίγο πριν εξαφανιστεί. Επίσης βρέθηκαν και τα ακούστηκα της, αλλά δεν εντοπίστηκε πουθενά το κινητό της 11χρονης.

Άνθρωποι που πέρασαν από το σημείο είχαν δει τα πράγματα και το κινητό να είναι ακουμπισμένο πάνω απ’ αυτά και θεώρησαν ότι ανήκουν σε κάποιον. Ωστόσο δεν σκέφτηκαν όλοι το ίδιο γιατί κάποιος αφαίρεσε το κινητό. Ακόμα αναζητείται και η ζακέτα του κοριτσιού, την οποία κάποιος περαστικός την είδε να κρέμεται από ένα δέντρο.

Η πτώση του παιδιού έγινε σε άλλο σημείο από εκεί που βρέθηκαν τα πράγματα. Η 11χρονη έπεσε με τα πόδια γεγονός που σημαίνει ή ότι γλίστρησε και έπεσε ή ότι θέλησε να πηδήξει από αυτό το ύψος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA