Μενού
  • Α-
  • Α+

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία» ενάντια στον κορονοϊό, με όλα τα εμβόλια να είναι από σήμερα, Σάββατο 29 Μαΐου, διαθέσιμα και για την ηλικιακή ομάδα από 30 έως 34 ετών. Το βράδυ της Παρασκευής, μάλιστα, άνοιξε και η πλατφόρμα αποκλειστικά για το εμβολιο της Johnson & Johnson για την ηλικιακή ομάδα από 18 έως 29 ετών, όχι μόνο στα νησιά αλλά και σε όλη την επικράτεια, δεδομένου ότι παρελήφθη επαρκής ποσότητα σκευασμάτων της συγκεκριμένης εταιρείας. H πλατφόρμα emvolio.gov.gr έχει ήδη ανοίξει για το συγκεκριμένο σκεύασμα και μπορούν οι 18 άνω να βρίσκουν ραντεβού μόνο με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Διαβάστε ακόμη: Σαρηγιάννης στο Reader: 4ο κύμα κορονοϊού τον Νοέμβριο - Μεγάλος ο κίνδυνος για τους μη εμβολιασμένους

Υπενθυμίζεται πως από την Τετάρτη 26 Μαϊου παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα με όλα τα εμβόλια διαθέσιμα για τους 35 - 39, ενώ με αμειώτη ένταση συνεχίζεται και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων, των διαμενόντων και των εργαζομένων ηλικίας 18 ετών και άνω σε 19 νησιά.

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 έως 15 ετών

Την ίδια ώρα και ενώ ο εμβολιασμός στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προχωρά με πολύ ικανοποιοητικούς ρυθμούς, το εμβόλιο των Pfizer/Biontech εγκρίθηκε την Παρασκευή 28 Μαΐου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για χορήγηση και σε παιδιά από 12 έως 15 ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που παίρνει το «πράσινο φως» στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα παιδιά, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη εγκριθεί για ενήλικες και εφήβους από την ηλικία των 16 ετών.

Η σύσταση του EMA να επεκταθεί η έγκριση του εμβολίου σε παιδιά βασίστηκε σε μια μελέτη σε περισσότερους από 2.000 εφήβους στις ΗΠΑ που έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό, αν και οι ερευνητές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη μακροχρόνια προστασία και ασφάλεια του εμβολίου στα παιδιά για άλλα δύο χρόνια.

Τα παιδιά στην Ελλάδα δεν θα κάνουν εμβόλιο άμεσα

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη, ωστόσο, τα παιδιά στην Ελλάδα δεν πρόκειται να εμβολιαστούν άμεσα. Συγκεκριμένα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, σχετικά και με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον Eυρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι' αυτό», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA