Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, ο Βαγγέλης Μπ., αποτέλεσε την αφορμή για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του Reader. Ο νεαρός αστυνομικός (σ.σ. και αθλητής του kick boxing) στην προσπάθεια του να εντοπίσει να συλλάβει έναν επίδοξο διαρρήκτη, δεν δίστασε να μπει σε ένα μισογκρεμισμένο σπίτι, να αναρριχηθεί σε τοιχίο, να πέσει από ύψος 5 μέτρων και να τραυματιστεί στα Πετράλωνα.

Διαβάστε ακόμη: Διάρρηξη στην πολυκατοικία που στεγάζεται το γραφείο του Τσακαλώτου - Διέλυσαν και τις κάσες

«Όλα ξεκίνησαν όταν γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας ενημερωθήκαμε από το κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι υπάρχει σήμα για διάρρηξη σε σπίτι στα Πετράλωνα. Τρία περιπολικά κινηθήκαμε άμεσα προς το σημείο, συλλαμβάνοντας σχεδόν με την άφιξη μας έναν εκ των επίδοξων "εισβολέων"», δηλώνει στο Reader ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, Τάκης Κυριακάκος, ο οποίος –εν υπηρεσία- έσπευσε μαζί με τους συναδέλφους του στο σημείο. 

Συνεχίζοντας την αφήγηση του αναφέρει ότι: «οι γείτονες μας υπέδειξαν ότι ο συνεργός του είχε διαφύγει σε διπλανό εγκαταλελειμμένο οίκημα, σκαρφαλώνοντας. Χωρίς δεύτερη σκέψη, οι συνάδελφοι χωριστήκαμε και οι μισοί σκαρφάλωσαν από την μπροστινή πλευρά του οικήματος και οι υπόλοιποι παρακείμενο κτίριο που έδινε πρόσβαση στο εγκαταλελειμμένο οίκημα. Στην πρώτη ομάδα ήταν ο νεαρός συνάδελφος, ο οποίος θέλοντας να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα εντοπισμού και του δεύτερου επίδοξου διαρρήκτη, μπήκε στο σπίτι που βλέπετε και θέλοντας να φτάσει στο δώμα –όπου και τελικά κρύβονταν το άτομο- σκαρφάλωσε το τοιχίο, αυτό δεν άντεξε το βάρος του και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα την πτώση του». 

Όπως αναφέρει ο κ. Κυριακάκος «άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, επειδή η πτώση ήταν από μεγάλο ύψος, παρέλαβε τον συνάδελφο και τον μετέφερε στο 401ΓΣΝΑ καθώς είχε τραύματα στο πρόσωπο, στην πλάτη και άλλα σημεία του σώματος του. Παρά το ατύχημα, καταφέραμε να συλλάβουμε και το δεύτερο άτομο, στο σημείο ακριβώς που έψαχνε ο Βαγγέλης».

Κλείνοντας, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών τονίζει: «Η Άμεση Δράση, ως Υπηρεσία πρώτης γραμμής, είναι καθημερινά δίπλα στον πολίτη. Γι’ αυτό και πολλά νέα παιδιά, νέοι συνάδελφοι, την επιλέγουν θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Έχω πει επανειλημμένα ότι η Πολιτεία οφείλει να δώσει στον Έλληνα αστυνομικό τα επιχειρησιακά εργαλεία και να τον "θωρακίσει" νομικά. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε η κοινωνία, οι πολίτες, να συνεχίσουν να αισθάνονται ασφαλείς».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvaggelis.original.1%2Fvideos%2F10208595547681470%2F&width=500&show_text=false&height=888&appId
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA