ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/06/2021 12:24

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Σχέδιο με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο από ΣΕΦ έως Σούνιο

Το πλάνο για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και ο στόχος για ποδηλατόδρομους πάνω από 100 χιλιόμετρα σε όλη την Αττική. Παράλληλα και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, θα παρουσιαστεί και η στρατηγική της κυβέρνησης για το ποδήλατο.

Ανάπλαση παραλιακού μετώπου: Σχέδιο με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο από ΣΕΦ έως Σούνιο
Ανάπλαση παραλιακού μετώπου (πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Στην εκδήλωση του Δήμου Γλυφάδας για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ένα τεράστιο έργο που προβλέπει την ενοποίηση της παραλιακής ζώνης από το ΣΕΦ ως και το Σούνιο, δεκάδων χιλιομέτρων, θα παραβρεθεί το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Η Αστυπάλαια ανοίγει τον δρόμο και για άλλες πράσινες επενδύσεις στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το σχέδιο αφορά την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής με ενιαίο πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο 22 χιλιομέτρων από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ως το Σούνιο και το δεύτερο σκέλος την ανάπλαση 48 χιλιομέτρων μέχρι το Σούνιο. Τα έργα που θα σηματοδοτήσουν την εικόνα της νέας Ελλάδας είναι ενταγμένα στο ταμείο ανάκαμψης κάτι που πρακτικά σημαίνει πως είναι άμεσης υλοποίησης.

Πάνω από 100 χλμ ποδηλατόδρομοι στην Αττική

Παράλληλα και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, θα παρουσιαστεί και η στρατηγική της κυβέρνησης για το ποδήλατο. Πρόθεση είναι να δημιουργηθεί σε όλη την Αττική ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα ξεπερνά συνολικά τα 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΟΥΝΙΟ ΣΕΦ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ