Μενού
  • Α-
  • Α+

Θα μπορούσε να το πει κανείς ανατριχιαστική σύμπτωση, κακιά στιγμή ή οτιδήποτε άλλο. Ομως το γεγονός ότι πρόκειται για ληστεία με θύματα συναδέλφους, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο, από ίδιο αριθμό ατόμων και με την ίδια τακτική μάλλον συμπτωματικό δεν πρέπει να θεωρείται... Ευτυχώς σ' αυτήν την περίπτωση δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, σαν αυτή της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τους αδίστακτους ληστές στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. η ψυχολόγος - Τα ερωτήματα για τα πτυχία και η διαγραφή της από τη Μεγάλη Στοά

Η εκπομπή «Φως στο τούνελ» έφερε στη δημοσιότητα νέα δεδομένα για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, προχωρώντας σε δύο αποκαλύψεις. Η μία αφορά στο δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες και η άλλη στην περίπτωση της ληστείας στο σπίτι του εκπαιδευτή του 32χρονου πιλότου, συζύγου της δολοφονημένης Καρολάιν. Ο οδηγός του σκούρου αυτοκινήτου αποφεύγει την Αττική Οδό, η οποία διαθέτει κάμερες ασφαλείας και απομακρύνεται με ταχύτητα προς το Σταυρό της Αγίας Παρασκευής μέσω της Λεωφόρου Λαυρίου.

«Καρμπόν» ληστεία στο Αλεποχώρι

Στην εκπομπή μίλησε ο πιλότος και εκπαιδευτής του συζύγου της Καρολάιν, ο οποίος αποκάλυψε πως ο ίδιος με την οικογένεια του έχουν πέσει θύματα παρόμοιας σχεδόν ληστείας μέσα στο σπίτι τους. Οπως υποστήριξε, ένας από τους δράστες μοιάζει να είναι ο ίδιος ο «κοντός» που σκότωσε την Καρολάιν.

Ο εκπαιδευτής της πολιτικής αεροπορίας και η σύζυγός του, έπεσαν θύματα άγριας ληστείας στην μονοκατοικία τους στο Αλεποχώρι Μεγάρων κι ο τρόπος που έδρασαν οι δράστες, «φωτογραφίζει» την ίδια μέθοδο μ' αυτήν που ακολούθησαν οι δράστες στα Γλυκά Νερά. Οι δύο φίλοι και πιλότοι, διαπίστωσαν τα κοινά στοιχεία στην περιγραφή, κυρίως του αρχηγού. Συγκεκριμένα, ο άντρας ήταν γύρω στο 1.70, εύσωμος, με κοντό λαιμό και στρογγυλό, πρόσωπο. Τα μάτια του ήταν μελιά, μιλούσε καλά ελληνικά, αλλά ανέφερε και λέξεις αλβανικές.

Και οι τρεις δράστες των δύο ληστειών, ήταν ηλικίας περίπου 35 χρόνων, ενώ δεν άφησαν ίχνη DNΑ αποτυπώματα και στα δύο σπίτια. Ο εκπαιδευτής δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μπάμπης, ο σύζυγος της Καρολάιν, δραστηριοποιούνταν στο αεροδρόμιο Μεγάρων.

«Εκαναν στη γυναίκα μου ό,τι και στην Καρολάιν»

«Ο αρχηγός επιτέθηκε στη σύζυγό μου ακριβώς όπως και στην Καρολάιν. Της έκλεισαν μύτη και στόμα και φώναζαν «σκοτώστε την παλιό πουτ...» Από θαύμα ζει. Εμένα μου είπε «δουλειά μας είναι να ληστεύουμε και να σκοτώνουμε». Μπορεί η πληροφορία για τα χρήματα να έφυγε από το αεροδρόμιο Μεγάρων. Τον Μπάμπη τον γνωρίζω πολλά χρόνια, από τότε που τελείωσε το Λύκειο. Είχε πάρει ερασιτεχνικό πτυχίο στα ελικόπτερα και εγώ του έκανα την εκπαίδευση για το επαγγελματικό», κατέληξε ο εκπαιδευτής.

Το θύμα της ληστείας, που διαπράχθηκε στο Αλεποχώρι το βράδυ της 17ης Ιουλίου 2018, αναφέρθηκε και στο παρατηρητήριο που είχαν οι δράστες. Οπως ανέφερε, κρύβονταν σε γειτονικό, εξοχικό σπίτι και παρακολουθούσαν τις κινήσεις του ζευγαριού.

«Γνώριζαν πότε θα κλείσουμε τα ρολά. Ηρθαν από τα δεξιά και κινήθηκαν σε αθέατα σημεία στο σκοτάδι. Αφού πήραν τα 1.100 ευρώ από το παντελόνι μου, ζητούσαν και άλλα χρήματα. Εφυγαν όταν βρήκαν και τα χρυσαφικά. Κακοποίησαν το σκυλί για να το ακινητοποιήσουν. Με τη γυναίκα μου είδαμε διακόσιες πενήντα φωτογραφίες σεσημασμένων, όπως και ο Μπάμπης, αλλά δεν αναγνωρίσαμε κάποιον», είπε μιλώντας στην εκπομπή.

«Με έδερναν και με έσερναν σε όλο το σπίτι»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της συζύγου του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση των ληστών. Οπως αναφέρει, δεν δίστασε να τραβήξει τη μάσκα του αρχηγού και να δει το πρόσωπό του, σε μία κίνηση η οποία εξαγρίωσε τον αρχηγό, που φώναζε: «Σκοτώστε τη, την πουτ...»

Η γυναίκα συγκλονίζει με την περιγραφή της: «Αρχισα να φωνάζω και να καλώ σε βοήθεια. Μου έκλεισαν το στόμα, με πέταξαν κάτω από τον καναπέ και με έσυραν για δώδεκα μέτρα, με χτυπούσαν με κλωτσιές στο σώμα και στο πρόσωπο. Την ίδια ώρα ο αρχηγός φώναζε σ’ έναν από τη συμμορία: «Γιώργο σκότωσε τη, σκότωσε την πουτ...».

Πέρασα 22 ημέρες στο ΚΑΤ σοβαρά τραυματισμένη. Θα είχα πεθάνει από αιμορραγία αν δεν με έσωζε ο άνδρας μου, που κατάφερε να λυθεί. Μετά την επίθεση κυκλοφορούμε μ’ ένα κουμπί συναγερμού στο λαιμό», κατέληξε η γυναίκα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA