Μενού
  • Α-
  • Α+

Το αχαλίνωτο γλέντι που γίνεται κάθε βράδυ στη Μύκονο σκοπεύει να πατάξει η ΕΛ.ΑΣ. Υστερα κι από τις εικόνες των τελευταίων ημερών, με τις γεμάτες από κόσμο βίλες και τα κορονοπάρτι μέχρι πρωίας οι Αρχές είναι αποφασισμένες να βάλουν ένα τέλος στις προκλητικές εικόνες, καθώς που την ώρα που οι υπόλοιποι πολίτες τηρούν τα μέτρα, κάποιοι αποτελούν... υγειονομικές βόμβες κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμη: Μύκονος: «Απόβαση» επωνύμων το Σαββατοκύριακο στο νησί των Ανέμων

Για να ελαχιστοποιηθούν οι παραβάσεις τέτοιου τύπου, η Αστυνομία επιστρατεύει και την τεχνολογία, καθώς θα υπάρχει διαρκής επιτήρηση του νησιού με drones, αλλά και σταθερές κάμερες που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία.

Το σχέδιο με το κωδικό όνομα «Μύκονος», αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση των κορονοπάρτι σε βίλες, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το σχέδιο περιλαμβάνει:

  • 10μελείς ομάδες κρούσης για κορωνοπάρτι (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)
  • Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης
  • Drones περιπολιών
  • Κέντρο επιχειρήσεων
  • «Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών
  • Στο στόχαστρο των ομάδων κρούσης θα βρίσκονται εκτός από τις βίλες και πλατείες, πεζόδρομοι, ταράτσες, παραλίες.

Παράλληλα, στα σοκάκια και τις παραλίες της Μυκόνου έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες, ενώ 15 drones θα επιβλέπουν τα κορονοπάρτι, σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού. Θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σταδιακά σε Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο και άλλα νησιά.

Μπαλάσκας για τα κορονοπάρτι: Πιο εύκολα βρίσκεις κοκαΐνη παρά coca cola

Μιλώντας στην εκπομπή, «Mega Σαββατοκύριακο», ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Μυκόνου, ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα παράνομα πάρτι είναι εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ εντάθηκε ιδιαίτερα πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Ζησιμόπουλος τόνισε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτά τα πάρτι όσο δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, νομικό πλαίσιο, όπως υπήρχε πέρσι για τις συναθροίσεις. Επιπλέον ο κ. Ζησιμόπουλος δήλωσε ότι αν δεν καθοριστεί κάποιο νομικό πλαίσιο που να καθορίζει τον αριθμό των ατόμων μέσα σ’ ένα σπίτι και να μπορεί να παρέμβει η αστυνομία όπως συμβαίνει σε άλλους τουριστικούς προορισμούς όπως στην Ίμπιζα της Ισπανίας για παράδειγμα, τόσο είναι «σαν να ψάχνουμε ψήλους στα άχυρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Μυκόνου.

Σχολιάζοντας το θέμα των παράνομων πάρτι στην Μύκονο, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας είπε: «Σε αυτά τα πάρτι πιο εύκολα βρίσκει κάποιος που συμμετέχει να πιει κόκα, παρά coca cola».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA