Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός – Αγρίνιο: «Όλοι ήξεραν για τη θνητότητα στη ΜΕΘ» - Τι είπε ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών

Στο ποσοστό 100% της θνητότητας στη ΜΕΘ κορονοϊού στο Νοσοκομείο Αγρινίου, αλλά και στη φράση «όλοι ήξεραν» του διευθυντή του νοσοκομείου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αγρινίου

Εργαζόμενες σε ΜΕΘ κορονοϊoύ (πηγή: Eurokinissi)
Εργαζόμενες σε ΜΕΘ κορονοϊoύ (πηγή: Eurokinissi)

Ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αγρινίου Κ. Μπακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open και αναφέρθηκε στους 40 ασθενείς που εισήλθαν στη ΜΕΘ για τον κορονοϊό του νοσοκομείου και απεβίωσαν, με το ποσοστό του 100% θνητότητας να είναι και ο λόγος της παραίτησης του διευθυντή του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Διαβάστε ακόμη: Αποκαλυπτικά στοιχεία από τις ΜΕΘ: 9 στους 10 ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι στον κορονοϊό

«Στη ΜΕΘ Αγρινίου είδαμε ένα ποσοστό θνητότητας 100% σε ένα σύνολο 40 ασθενών. Ένας που βγήκε ζωντανός από τη ΜΕΘ κατέληξε μετά από δύο ημέρες, οπότε θεωρώ ότι μπαίνει στο ποσοστό αυτό», είπε αρχικά ο κ. Μπακόπουλος.

«Το ότι βλέπαμε πως τα ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ τη δική μας ήταν υψηλά τον τελευταίο καιρό που άρχισε να συσσωρεύεται ένας αριθμός ασθενών. Παρακολουθούσαμε το θέμα και όταν είδαμε ότι τα ποσοστά παραμένουν υψηλά, αποφασίσαμε ότι αυτό το θέμα με κάποιο τρόπο πρέπει να διερευνηθεί για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει», προσέθεσε ο κ. Μπακόπουλος.

«Υποθέσεις μπορεί να κάνουμε πολλές και πάνω σ' αυτές τις υποθέσεις θα βασιστεί και η διερεύνηση. Π.χ. Ένα θέμα μπορεί να είναι ότι σε αυτή τη ΜΕΘ, όντως νοσηλεύτηκαν πάρα πολλοί ασθενείς με πολύ μεγάλη ηλικία. Στους υπόλοιπους από τα πρώτα στοιχεία που έχουν δοθεί, είχαν πολλά υποκείμενα νοσήματα. Αυτές οι υποθέσεις και οι παράγοντες πρέπει να διερευνηθούν. Καλό είναι ότι επειδή τέτοια θέματα θα πρέπει να διερευνώνται με πολύ προσεκτικό και επιστημονικό τρόπο ώστε τα συμπεράσματα να είναι πραγματικά τεκμηριωμένα», δήλωσε ακόμα ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αγρινίου.

Επιπλέον ο κ. Μπακόπουλος αναφέρθηκε και στη φράση «όλοι ήξεραν» που ανέφερε ο διευθυντής του νοσοκομείου κατά την παραίτησή του. «Το όλοι ήξεραν είναι ότι βλέπαμε τον αριθμό των ασθενών, οι οποίοι νοσηλευόντουσαν και από αυτούς δεν επιβίωνε κανένας. Αυτό είναι το ήξεραν, το βλέπαμε από την αρχή. Δεν ήταν δηλαδή από προχθές που ανακοινώθηκε και πήρε διαστάσεις.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #ΜΕΘ #Νοσοκομείο #Αγρίνιο #Θάνατος