Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβολιασμός: «Παράθυρο» για δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο για όσους έκαναν AstraZeneca

Για την πιθανότητα η δεύτερη δόση να είναι από άλλο εμβόλιο για όσους έκαναν την πρώτη δόση με AstraZeneca μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Νοσηλεύτρια στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ασκληπιείο Βούλας (πηγή: Eurokinissi)
Νοσηλεύτρια στο εμβολιαστικό κέντρο στο Ασκληπιείο Βούλας (πηγή: Eurokinissi)

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε πρωινές του δηλώσεις μίλησε για την πιθανότητα να κάνουν τη δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο για τον κορονοϊό όσοι έκαναν την πρώτη με AstraZeneca. Ο καθηγητής μιλώντας στον Ant1 ανέφερε ότι η πιθανότητα να πάθεις κάτι από τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca είναι μηδαμινή. «Αν δεν έχει εμφανίσει κάτι από την πρώτη δόση του εμβολίου τότε η πιθανότητα να εμφανίσει κάτι από τη δεύτερη δόση είναι μηδαμινή» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Ασφαλής η μίξη AstraZeneca και Pfizer – Τι λένε οι ειδικοί

Την ίδια στιγμή ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι εάν είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και έχει ενδοιασμούς ακόμα για το εμβόλιο της AstraZeneca ας εμβολιαστεί με κάποιο άλλο εμβόλιο, προκειμένου να κτίσουμε το τείχος ανοσίας. Συγκεκριμένα ανέφερε ο καθηγητής πως «ας εφαρμόσουμε και εμείς εδώ αυτή τη μέθοδο, αν και δεν είναι επιστημονικά δικαιολογημένη, αρκεί να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εμβολιασμό των παιδιών ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι «είναι γεγονός ότι η νόσος είναι στα παιδιά είναι πολύ πιο ελαφριά και η πιθανότητα θανάτου πάρα πολύ μικρή. Παρ' όλα αυτά όμως μέχρι στιγμής έχουμε θρηνήσει 3 παιδικές ζωές, άρα θα πρέπει να προστατέψουμε και αυτά τα παιδιά».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#AstraZeneca #Θεόδωρος Βασιλακόπουλος #Κορονοϊός #Εμβόλιο #εμβολιασμός