Μενού
  • Α-
  • Α+

Έντονη ανησυχία προκαλούν τον τελευταίο καιρό τα «κορονοπάρτι» τα οποία διεξάγονται εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με χιλιάδες νεαρούς να συνωστίζονται και να διασκεδάζουν ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να υπολογίζουν τα υγειονομικά μέτρα κατά του κορονοϊού. Τα συγκεκριμένα πάρτι ξεκινούν μετά τα μεσάνυχτα, όταν δηλαδή τα καφέ κλείσουν. Το πιο πρόσφατο κορονοπάρτι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έγινε το Σάββατο, 5 Ιουνίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων. Οι εικόνες από το συγκεκριμένο κορονοπάρτι έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου και προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του πρύτανη, της κυβέρνησης και της εισαγγελίας που διεξήγαγε έρευνα για το ποιοι είναι οι διοργανωτές. 

Διαβάστε ακόμη: ΑΠΘ - Βίντεο: Χιλιάδες νέοι σε κορονοπάρτι στην Φιλοσοφική - Αποκαρδιωτικές εικόνες

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί από διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν μέσα στο Πανεπιστήμιο και ξεφάντωναν μέχρι το πρωί. Οι νεαροί, μάλιστα, απομακρύνθηκαν από τους χώρους της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ τα ξημερώματα, όπως γίνεται κάθε φορά, δηλαδή, που διοργανώνεται ένα κορονοπάρτι στον συγκεκριμένο χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε, προφανώς για να δείξει τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των πάρτι, ότι «ελπίζω οι νέοι να δείξουν τον ίδιο ενθουσιασμό με τον οποίο παρτάρουν και για τα ραντεβού του εμβολιασμού τους».

Τι λέει ο πρύτανης για τα «κορονοπάρτι»

Οι εικόνες χάους και συνωστισμού - παρά την πανδημία του κορονοϊού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση και του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι σαφής: «Η Αστυνομία ξέρει για τα κορονοπάρτι, αλλά δεν επεμβαίνει». Μιλώντας στο Reader, ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι Αρχές ενημερώνονται αλλά δεν γίνεται τίποτα. Είναι γεγονός ότι νεαροί από διάφορα μέρη της Θεσσαλονίκης μετά τις 12 το βράδυ και αφού η εστίαση έχει κατεβάσει ρολά μαζεύονται εντός του χώρου και ξεκινούν το ξέφρενο γλέντι δίχως να τηρούν τα μέτρα για την εξάπλωση του κορονοϊού. Ο κ. Παπαϊωάνου υπογράμμισε επίσης πως «από νωρίς έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει μια μικρή κινητικότητα εντός του πανεπιστημίου και μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινούν τα πάρτι». Μάλιστα τόνισε ότι η εταιρία φύλαξης ενημερώνει τις Αρχές, αλλά ποτέ η αστυνομία δεν εμφανίζεται. «Παίρνουμε όλα τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε σαν πανεπιστήμιο και η υπηρεσία φύλαξης ενημερώνει επίσημα την αστυνομία έξι με εφτά φορές κάθε φορά αλλά δεν εμφανίζεται ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τα αμάξια που αναλαμβάνουν τον άτυπο ρόλο του «DJ» ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι η πανεπιστημιακή Αρχή προχώρησε στην τοποθέτηση ειδικών εμποδίων ώστε να δυσχεραίνουν την πρόσβαση των συγκεκριμένων Ι.Χ., αλλά άγνωστοι σε κάποιες περιπτώσεις τα κατέστρεψαν. Ο πρύτανης δήλωσε στη συνέχεια ότι «δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής κάποιο άλλο αδίκημα μέσα στον χώρο πέρα από αυτό της παραβίασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας». Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι αυτό το φαινόμενο δεν είναι τωρινό αλλά έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό μεγαλώνοντας τις ανησυχίες για μια νέα διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη.

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για να βρεθούν οι διοργανωτές 

Μετά από αυτές τις εικόνες μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για τον εντοπισμό των διοργανωτών του «κορονοπάρτι». Η έρευνα θα έχει ως αντικείμενο την απόδοση ευθυνών σχετικά με τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορνοϊού. Να σημειωθεί επίσης ότι είναι σε εξέλιξη, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, προκαταρκτικές έρευνες για παρόμοια πάρτι που διοργανώθηκαν τον τελευταίο μήνα στο πανεπιστημιακό κάμπους της Θεσσαλονίκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA