Μενού
  • Α-
  • Α+

Το έργο των υπηρετούντων στη νοτιοανατολική Αττική αστυνομικών γίνεται δυσκολότερο κατά τους θερινούς μήνες, λέει στο Reader ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Νίκος Κορομηλάς, με αφορμή το περιστατικό με την 26χρονη, την οποία 6 άνδρες ξεγύμνωσαν και τραβούσαν βίντεο στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.  Μιλώντας στο Reader ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Νίκος Κορομηλάς, σχολιάζει ότι: «θέλω πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ τους συναδέλφους μου της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Κρωπίας, οι οποίοι λειτούργησαν σε πολύ γρήγορο χρόνο εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντας δύο εκ των εμπλεκομένων. Ωστόσο, το σημαντικό είναι να δείξουμε ότι το περιστατικό στην Αγία Μαρίνα ανήκει σε ένα είδος εγκληματικότητας που μπορεί να μην είναι "βαριά", είναι όμως υπαρκτή και ταλανίζει αρκετό κόσμο».

Διαβάστε ακόμη: Αγία Μαρίνα: Σε δίκη την Τρίτη οι δύο άνδρες που ξεγύμνωσαν και βιντεοσκοπούσαν λουόμενη

«Ενισχυθήκαμε με μόλις 6 αστυφύλακες»

Συνεχίζοντας ο κ. Κορομηλάς αναφέρει ότι: «τους θερινούς μήνες οι περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής προσελκύουν πλήθος κόσμου, Έλληνες αλλά και τουρίστες, με αποτέλεσμα το έργο των εδώ υπηρετούντων αστυνομικών να γίνεται δυσκολότερο. Κλοπές, ληστείες, φραστικά επεισόδια, ξυλοδαρμοί, διαταράξεις, και λοιπά εγκλήματα, όλα παρουσιάζουν μεγαλύτερη συχνότητα. Ακόμα και τα τροχαία ατυχήματα σημειώνουν αύξηση. Φέτος, όμως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί καλούμαστε ως Αστυνομία να αποτρέψουμε όλα τα ανωτέρω ενώ στα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας υπηρετούν πολύ λιγότερα άτομα από αυτά που προβλέπεται. Φανταστείτε ότι τον περασμένο Οκτώβριο από το σύνολο των 286 νεοεξερχομένων αστυφυλάκων, η Ν/Α Αττική με απόφαση της Ηγεσίας ενισχύθηκε με μόλις 6 αστυφύλακες», Τέλος, ο συνδικαλιστής αστυνομικός αναφέρει ότι: «δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών έχει κλονιστεί από τις αλλεπάλληλες δολοφονίες –είτε πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα, είτε για περιστατικά όπως αυτό της Αγίας Βαρβάρας ή της Κέρκυρας-. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να νιώθει ο πολίτης ασφαλής, όμως, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφάλειας χρειάζονται ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό, για να έχουμε ποιοτική αστυνόμευση που θα επαναφέρει το αίσθημα ασφαλείας.

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των 4 Πακιστανών – που μαζί με ακόμη 2 ομοεθνείς τους που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ήδη στη Δικαιοσύνη -, κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε μία 26χρονη κοπέλα, της έσκισαν τη μπλούζα, τη βιντεοσκοπούσαν και μετέδιδαν live εικόνα σε άγνωστη ιστοσελίδα. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής σε πλαζ στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου κι ενώ η 26χρονη κοπέλα περίμενε στο πάρκινγκ τον σύζυγο της να έρθει για να επιβιβαστούν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο τους και να επιστρέψουν σπίτι τους. Ξαφνικά μία ομάδα 6 ατόμων –Πακιστανών όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- κύκλωσε τη νεαρή, άρχισε να την παρενοχλεί και να βιντεοσκοπεί την πράξη τους, ενώ ένας απ’ αυτούς της έσκισε τη μπλούζα για να αποκαλυφθεί το σώμα της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA