Μενού
  • Α-
  • Α+

Δέκα άτομα εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην υπόθεση δολοφονίας 37χρονης γυναίκας, που διαπράχθηκε τον Ιουνίου του 2020 στη Λιθακιά Ζακύνθου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 53χρονου συζύγου της. Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές στον εφοπλιστή ανήκε το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την μετάβασή τους στη Ζάκυνθο, αλλά και τη διαφυγή τους μετά το έγκλημα, όπως επιβεβαίωσε από το πρωί της Τετάρτης και το Reader.gr 

Διαβάστε ακόμη: Ζάκυνθος: Για κακούργημα κατηγορείται ο εφοπλιστής - 10 εμπλεκόμενοι στη δολοφονία συζύγου Κορφιάτη

Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι απότακτος αστυνομικός και σωματοφύλακας εφοπλιστή. Σε βάρος του εφοπλιστή εκδόθηκε μάλιστα ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα Ζακύνθου, για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει ίχνη του οι ελληνικές αρχές. 

Μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο εφοπλιστής τονίζει πως ουδεμία σχέση έχει μ’ αυτήν την υπόθεση και δεν γνωρίζει, εκτός του προσώπου ενός υπαλλήλου του, κανένα εκ των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, πέντε από τους δράστες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, πλην του ενός εκ των κατηγορουμένων, που είναι φυλακισμένος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι έξι από τους κατηγορουμένους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν την αστυνομία για διάφορα αδικήματα, όπως για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες, πλαστογραφία, τοκογλυφία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Να θυμίσουμε ότι ο 53χρονος σύζυγος της 37χρονης δολοφονήθηκε, πριν από ένα μήνα, στη Ζάκυνθο.

«Σεσημασμένοι έξι από τους εμπλεκόμενους»

Για το σκέλος της αστυνομικής επιχείρησης –που οδήγησε στις επτά συνολικά συλλήψεις- μίλησε στους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες η νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., υπαστυνόμος Α’, Άννα Αννιέλα Ευθυμίου: «Σε συνέχεια των όσων αναφέρθηκαν, απογευματινές ώρες της 07/06/2021 πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου».

Συνεχίζοντας η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν έξι από τους δράστες της υπόθεσης, ενώ την 08/06/2021 εμφανίστηκε αυθόρμητα ένας ακόμη κατηγορούμενος. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται και ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης». 

Τέλος, η κυρία Ευθυμίσου εξήγησε ότι «σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, πλην του ενός εκ των κατηγορουμένων, που είναι ήδη κρατούμενος σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ πρωινές ώρες σήμερα (9 Ιουνίου 2021) οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Σχετικά με το ποινικό παρελθόν των δραστών, ενδεικτικά αναφέρεται ότι έξι από τους κατηγορουμένους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα, όπως για απόπειρα ανθρωποκτονίαςεγκληματική οργάνωσηεκβίαση, απειλή, εξύβριση, σωματικές βλάβες, πλαστογραφία, τοκογλυφία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA