Μενού
  • Α-
  • Α+

«Είναι πολύ μεγάλο θέμα, είναι σημαντικό να εμβολιαστούμε κατά του κορονοϊού χωρίς να φοβόμαστε», σχολίασε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και τόνισε ότι χθες, Πέμπτη (11/6), διασωληνώθηκε 22χρονος στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Διαβάστε ακόμη: Προνόμια εμβολιασμένων: Οι σκέψεις της κυβέρνησης και το σχέδιο για τους κλειστούς χώρους μετά το Σεπτέμβριο

«Φυσικά υπάρχουν οι ατομικές ελευθερίες αλλά ζούμε σ' ένα κοινωνικό σύνολο και άρα υπάρχουν κανόνες», είπε ακόμα η κ. Γκάγκα και έφερε σαν παράδειγμα μία απόφαση του ΣΤΕ, η οποία δικαίωσε έναν παιδικό σταθμό ο οποίος δεν δέθηκε ένα παιδί επειδή οι γονείς του είχαν αρνηθεί να το εμβολιάσουν. «Η λογική είναι αυτή είμαστε ελεύθεροι στο μέτρο που δεν κάνουμε κακό στους άλλους», προσέθεσε.

«Έχουμε να κάνουμε δύο πράγματα, να πείσουμε τους άλλους με επιστημονικό τρόπο ότι τα εμβόλια είναι πραγματικά ασφαλή και ότι για να τα επιτρέψει και ο FDA και ο ΕΜΑ και ότι οι μελέτες είναι οι κατάλληλες και από την άλλη μεριά ότι από την άλλη μεριά έχουμε με μία πανδημία πάρα πολύ δύσκολη. Χθες στο “Σωτηρία” διασωληνώσαμε έναν 22χρονο. Είναι μία αρρώστια πάρα πολύ δύσκολη που μπορεί πολλοί να την περάσουν στο πόδι αλλά μπορεί και να απειλήσει τη ζωή σε ανθρώπους που τις περισσότερες φορές έχουν προβλήματα ή μία κάποια ηλικία, αλλά δεν είναι πάντα. Έχουμε χάσει νέους ανθρώπους και πρέπει να το θυμόμαστε», είπε ακόμα η κυρία Γκάγκα.

Επιπλέον δήλωσε ότι «οι εισαγωγές που έχουμε στο νοσοκομείο είναι μη εμβολιασμένοι και στη ΜΕΘ το τελευταίο διάστημα είναι κυρίως μη εμβολιασμένοι. Μπορεί σε κάποιον που έχει ανοσοκαταστολή, που έχει πολύ σοβαρά προβλήματα, το εμβόλιο να μην πιάσει τόσο πολύ, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από το να μην το κάνει καθόλου. Πρέπει να πείσουμε σε έναν ανοιχτό διάλογο για να λύσουμε όποιες απορίες. Παλαιότερα τα τηλεφωνήματα και τα ερωτήματα που δεχόμαστε στα social media ήταν για τα συμπτώματα του κορονοϊού και τα κρούσματα, ενώ τώρα μας ρωτούν κυρίως για τα εμβόλια και την ασφάλεια τους», ενώ σχολίασε και τον τρόπο σκέψης ορισμένων συμπολιτών μας, λέγοντας ότι κάποιος της είπε «από την ένεση θα μου βάλουν ένα microchip σε μέγεθος ρυζιού. Και του λέω “μα, πως θα περάσει από την ένεση σε μέγεθος ρυζιού;” από μία σύριγγα. Πράγματα που πραγματικά δεν στέκουν και έχουν περάσει στο υποσυνείδητο των συμπολιτών μας και είναι πολύ περίεργο».

Ερωτηθείσα για τις παρενέργειες που εμφανίζονται σε ορισμένους η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι «είναι διαφορετική η ανοσολογική αντίδραση του κάθε ανθρώπου. Είναι σημαντικό να κάνουμε τις δόσεις του εμβολίου και 15 ημέρες μετά είμαστε καλυμμένοι .Το εμβόλιο λειτουργεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA