ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/06/2021 17:45

Εργασιακό νομοσχέδιο: Απεργία από τους ναυτεργάτες και στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν σωματεία και ομοσπονδίες αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο

Εργασιακό νομοσχέδιο: Απεργία από τους ναυτεργάτες και στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη
Πορεία από εργαζομένους (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Νεο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων εξαγγέλλουν σωματεία και ομοσπονδίες αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο. Ήδη για την Τετάρτη, παραμονή ψήφισης του νομοσχεδίου, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, και κηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, σε όλο το Δημόσιο, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Tο συλλαλητήριο θα γίνει έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος, στις 16:00.

Απεργούν οι ναυτεργάτες

Σε νέα απεργία προχωρούν 8 ναυτεργατικά σωματεία την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με απόφαση των σωματείων, στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Ονομαστική ψηφοφορία για κάθε άρθρο ξεχωριστά

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία για κάθε άρθρο του νομοσχεδίου ξεχωριστά και επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θα προστατέψει τον εργαζόμενο, αλλά και θα κατοχυρώνει το 8ωρο σε ειδικό άρθρο.

«Εφαρμόζουμε ό,τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Η αντιπολίτευση να σκεφτεί μήπως δεν ακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις; Στην απεργία που έγινε ήταν πολύ μικρή η συμμετοχή. Θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλη, δεκάδες ονομαστικές για να ξεκαθαρίσει η αντιπολίτευση σε τι είναι εναντίον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο «ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε πρώτος την πόρτα στις ατομικές συμβάσεις». Αναφορικά με τις υπερωρίες και την ψηφιακή κάρτα σημείωσε ότι υπήρξαν πολλές καταγγελίες για αυτό και θα έρθει η ψηφιακή κάρτα για να «χτυπηθεί» η μαύρη εργασία. Σχετικά με τη μείωση αποδοχών από τις υπερωρίες ανέφερε ότι «θα αυξάνονται πλέον τα λεφτά που θα παίρνει ο εργαζόμενος! Θα αμείβονται 40% παραπάνω. Μέχρι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το σύστημα για να βλέπει ο εργαζόμενος τι δηλώνει ο εργοδότης. Προβλέπεται πρόστιμο αν ο εργοδότης δεν έχει δηλώσει καθόλου ή λάθος τον κάθε εργαζόμενο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΔΕΔΥ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ