Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά και την προφυλάκιση του καθ' ομολογίαν δολοφόνου του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, η υπόθεση παίρνει για τα καλά τον δικαστικό δρόμο, που φαίνεται να είναι μακρύς. Ο 32χρονος πιλότος όπως έχει δείξει η έως τώρα στάση του, δεν προτίθεται να αφήσει κανένα κενό του νόμου ανεκμετάλλευτο, προκειμένου να εκτίσει την μικρότερη δυνατή ποινή.  Και η απολογία του και τα δύο αιτήματα που υπέβαλλε μέσω του δικηγόρο του δείχνουν ότι θα προσπαθήσει να εξαντλήσει κάθε δικαίωμα που του δίνεται νομικά και δεν αποκλείεται μάλιστα ένα από πετύχει τον στόχο του. 

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Στον Κορυδαλλό σε κελί με άλλους 3 ο πιλότος για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ετσι καθόλου τυχαίες δεν θεωρεί η δικηγόρος, Φανή Γιωτάκη, τις δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου, που τον εμφανίζουν σαν ένα στοργικό πατέρα που έχει ως προτεραιότητα το παιδί του, παρά το γεγονός ότι του στέρησε την 21 ετών μητέρα του. Σύμφωνα με όσα είπε στο Mega, τα κενά του νέου νόμου της συνεπιμέλειας, δίνουν «πάτημα» στην διατήρηση των γονικών δικαιωμάτων του 32χρονου, άρα και σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποφυλάκισης ως γονέα σε περίπτωση που καταδικαστεί.

«Αυτός ο άνθρωπος όσο θα παραμένει μέσα, ένας λόγος πρόωρης απόλυσής του θα μπορεί να είναι ότι θέλει να φροντίζει το παιδί γιατί θα έχει κρατήσει τη γονική μέριμνα. Αυτό που αλλάζει με το νέο οικογενειακό δίκαιο είναι ότι υπάρχουν κάποια νομικά παραθυράκια τα οποία προφανώς θα κάνει χρήσει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος γιατί μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν έχει οριστική καταδίκη για οικογενειακή βία», ανέφερε η κυρία Φανή Γιωτάκη, δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Οικογενειακό Δίκαιο.

Αν ο καθ’ ομολογία δολοφόνος καταφέρει να την διατηρήσει, πιθανότατα θα καταφέρει να παίρνει άδειες μετά την καταδίκη του ή ακόμη και να αποφυλακιστεί πρόωρα. «Φυσικά και θα το χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος του αυτό. Είναι μια διάταξη που μπορεί να πατήσει πάνω και να έχει ένα παραθυράκι για να κρατήσει τη γονική μέριμνα. Μα το έχει πει ήδη. Το έχει δηλώσει και ο συνήγορός του, ότι εξακολουθεί να είναι πατέρας. Δεν μπορεί να χάσει την ιδιότητα του πατέρα», τόνισε.

Το υπόμνημα του πιλότου

Και στο υπόμνημά του είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια παρουσίασης του καθ' ομολογίαν δολοφόνου, ως κάποιου που δεν προσπάθησε να διαφύγει, παρά το γεγονός ότι επί 37 ημέρες έλεγε ψέματα. Ο 32χρονος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι»!

«Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα. Η γνωριμία μου με την Caroline άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα δέκα έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά. Η Caroline έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στη Πορτογαλία» αναφέρει το υπόμνημα και συνεχίζει:

«Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο. Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Caroline έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Καρολάιν απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας, …. Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια. Όπως προανέφερα καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου».

Ενώ προσθέτει: «Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Caroline δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις. Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την  κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Ο 32χρονος υποστηρίζει ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου».

Παράλληλα, υποστηρίζει: «Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».

H απολογία του 32χρονου

«Κατέστρεψα τη ζωή μου, κατέστρεψα την οικογένειά μου και άλλες δύο οικογένειες» φέρεται να είπε ο 32χρονος πιλότος στον ανακριτή για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ζητώντας, μάλιστα, μετά τις 37 ημέρες που έπαιζε θέατρο, συγγνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, ο καθ´ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, έχει υποβάλει δύο αιτήματα: 

  • Με το πρώτο ζητεί να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης και
  • με το δεύτερο να κληθούν μάρτυρες από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού για να δώσουν την πλήρη εικόνα σχετικά με τη σχέση που είχαν ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος και η 20χρονη Καρολάιν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 32χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι όλα έγιναν (δηλαδή η δολοφονία της Καρολάιν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά) σε μία στιγμή λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί. Ο 32χρονος επέμεινε στο ότι ανέβηκε από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα, προκειμένου να πείσει την Καρολάιν να κοιμηθεί με το παιδί τους. Το ζευγάρι, όπως υποστήριξε ο 32χρονος στον ανακριτή, ξεκίνησε μια κουβέντα φορτισμένη και όπως την είχε αγκαλιάσει, έγειρε δίπλα της και τη δολοφόνησε, πνίγοντάς την με τα ίδια του τα χέρια.  Ο 32χρονος που απολογήθηκε με δύο ώρες καθυστέρηση προσπάθησε να αντικρούσει τα στοιχεία της δικογραφίας για τη δολοφονία της Καρολάιν. Αυτά τα στοιχεία, μάλιστα, δείχνουν ότι ο 32χρονος φαίνεται να είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του.  

Παραδειγματική τιμωρία θέλει η οικογένεια της Καρολάιν

Από την άλλη ο συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν, διευκρίνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι γονείς της νεκρής 20χρονης ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Πρόσθεσε μάλιστα «μην διανοηθεί κανείς να πιστέψει ότι θα πάμε σε οποιοδήποτε συμβιβασμό». Οπως εξήγησε, «κρατάμε χαμηλούς τόνους, σεβόμενοι το δικαίωμα του κατηγορούμενου στην απολογία, αλλά ακολουθεί η δίκη». Εξάλλου, ο δικηγόρος των γονέων της Καρολάιν Κράουτς, αμφισβήτησε την εκδοχή να τελέστηκε το έγκλημα «εν βρασμώ ψυχής». «Πώς γίνεται να προκαλεί βρασμό κάποιος που κοιμάται;» διερωτήθηκε για να προσθέσει: «Είδατε πουθενά ενσυναίσθηση επί 37 ημέρες; Γιατί εγώ δεν είδα».

Αποχώρησε ο ένας εκ των δύο δικηγόρων 

Την παραίτησή του από την υπόθεση του καθ' ομολογίαν δράστη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, ανακοίνωσε νωρίτερα ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ο νομικός Βασίλης Σπύρου ενημέρωσε το πρωί της Τρίτης πως αποχωρεί από την υπόθεση για προσωπικούς λόγους. «Δεν επιθυμώ να συνεχίσω την υπεράσπιση του κατηγορουμένου σε κανένα επίπεδο» ανέφερε ο ίδιος έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA