Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο το φαινόμενο της βλέννας που παρατηρείται στη θάλασσα της Λήμνoυ συνδέεται με την πλαγκτονική βλέννα που παρουσιάζεται στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Διαβάστε ακόμη: Λήμνος: Φόβοι ότι η βλέννα του Μαρμαρά έφτασε στο νησί – Γλίτσα «σκέπασε» παραλίες

«Δύο καθηγητές του πανεπιστημίου Αιγαίου με drone είδαν την πορεία και το μέγεθος των κηλίδων.Αυτή τη στιγμή το ενθαρρυντικό είναι πως στο νησί έχουμε ένα βόρειο άνεμο, ο οποίος θα βοηθήσει την διάσπαση των κηλίδων. Πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά, ότι το φαινόμενο αν όχι σύντομα τις επόμενες μέρες θα εξαλειφθεί», δήλωσε στο OPEN ο Άγγελος Βλάττας-Λαμπρινός, Έπαρχος Λήμνου.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς πραγματοποίησε αυτοψία σε παράκτιες περιοχές του νησιού, ενώ ο καθηγητής Χημείας και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Φυτιάνος εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η βλέννα μεταφέρθηκε από τον Μαρμαρά στην Λήμνο.

Δύτες από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 26 Ιουνίου πραγματοποιούν αυτοψία σε διάφορα σημεία του βυθού με τη μάζα να μετακινείται ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου και τα θαλάσσια ρεύματα.Ωστόσο, οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους. «Το θέμα είναι να μη φυσήξει άνεμος από 6 έως 7 μποφόρ και να το εγκλωβίσει σε κάποια παραλία. Αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε, δηλαδή ανάλογα με τη φορά του ανέμου μπορεί να εγκλωβιστεί σε κάποια παραλία, αλλά αποκλείεται να γεμίσει όλο το νησί γύρω-γύρω. Θα υπάρχει  ανάλογα με τον αέρα,θα υπάρχει μία συγκεκριμένη κατεύθυνση που θα εγκλωβίζεται αυτό το υλικό», σημείωσε ο Επαμεινώνδας Χρήστου, Ωκεανολόγος- Βιολόγος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA