Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανοιχτά από σήμερα και κάθε βράδυ μετά τη 01:30 μπαρ και εστιατόρια

Ανοιχτά θα είναι τα μπαρ και τα εστιατόρια από σήμερα μετά την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας - Τι επισημαίνει στο Reader.gr ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς

Κόσμος σε κατάστημα εστίασης (Πηγή: Eurokinissi)
Κόσμος σε κατάστημα εστίασης (Πηγή: Eurokinissi)

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα της εστίασης (μπαρ,καφέ και εστιατόρια) και μετά τη 1:30, καθώς από τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου, καταργείται εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό επισημαίνει και σε δηλώσεις του στο Reader.gr ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς υπενθυμίζοντας όμως ότι τα καταστήματα εστίασης θα πρέπει να λειτουργούν μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε ακόμη: Προνόμια εμβολιασμένων: Από Τρίτη, 29 Ιουνίου, έρχεται ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους ψυχαγωγίας

Ο κ. Καββαθάς ξεκαθάρισε ότι τα καταστήματα της εστίασης μπορούν να κλείσουν από σήμερα ό,τι ώρα θέλουν και δεν είναι υποχρεωτικό να κλείνουν μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, καθώς παύει πλέον να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. «Με την απελευθέρωση του ωραρίου πλέον οι επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά ακόμα και μετά τη 1:30. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στην υπουργική απόφαση που να περιορίζει τη λειτουργία των καταστημάτων, επομένως οι καταστηματάρχες θα μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους άφοβα και να κλείσουν όποτε το κρίνουν αυτοί», σημειώνει ο ίδιος στο Reader.gr.

Πιθανότητα να ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι για εμβολιασμένους

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως οι περιορισμοί συνεχίζουν να αίρονται και το μόνο που μένει πλέον είναι να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης και να επιτραπούν και οι όρθιοι πελάτες στα μπαρ. Ακόμα, υπενθύμισε ότι η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών πρέπει να τηρείται και απαγορεύεται ο χορός. Ειδικότερα, για τη χρήση των εσωτερικών χώρων, ο κ. Καββαθάς ανέφερε και πάλι πως χρήση μπορεί να κάνει μόνο το προσωπικό των καταστημάτων και σε καμία περίπτωση οι πελάτες (με εξαίρεση τη χρήση της τουαλέτας) και συμπλήρωσε ότι «έχει ξεκινήσει μια συζήτηση γύρω από τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Υπάρχει η πιθανότητα η Πολιτεία να εφαρμόσει ένα σύστημα να λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους».

Η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης

Σχετικά με την κατάσταση του κλάδου της εστίασης, ο κ. Καββαθάς περιέγραψε πως «δεν μπορώ να πω ότι είμαστε ικανοποιημένοι από την κίνηση. Υπάρχουν μέρες που είναι καλές και μερικές άλλες που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση. Οι καθημερινές είναι οι δυσκολότερες και το τελευταίο Σαββατοκύριακο δεν κύλησε τόσο καλά λόγω του καύσωνα».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εστίαση #μπαρ #Εστιατόρια #Απαγόρευση κυκλοφορίας #καφέ

Best of Internet