Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την κυβέρνηση να έχει θέσει στόχο το ποσοστό άνω του 80% των εμβολιασμένων πολιτών της χώρας, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Ακης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, πιθανότατα, αύριο, Τρίτη, 29 Ιουνίου, αναμένονται ανακοινώσεις για νέα προνόμια εμβολιασμένων.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Δώρο 150 ευρώ σε νέους ως 25 ετών με την πρώτη δόση του εμβολίου

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση έκδοσης freedom pass 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών με την πρώτη δόση εμβολίου και αναμένεται συνέχεια και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που έχουν ήδη ή θα προχωρήσουν στην χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. «Τις επόμενες ημέρες θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα για τη λειτουργία χώρων ψυχαγωγίας πλέον για εμβολιασμένους» είπε κλείνοντας την παρουσίαση του freedom pass ο κ. Σκέρτσος και ουσιαστικά προανήγγειλε αλλαγές, με ελεύθερη πρόσβαση εμβολιασμένων σε χώρους ψυχαγωγίας, διασκέδασης και πολιτισμού.

Ποια προνόμια εμβολιασμένων θα ανακοινωθούν

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, έδωσε μία πρώτη εικόνα των προνομίων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες για τους εμβολιασμένους. «Κλειστούς χώρους και χώρους όπου γίνονται μαζικές συναθροίσεις, θα αφορούν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για διευκολύνσεις στους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα πώς θα βάζουν όρια οι επιχειρηματίες στους πελάτες τους, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι για παράδειγμα ο ανεμβολίαστος πελάτης θα μπορεί να βρίσκεται μόνο στον εξωτερικό χώρο και ο εμβολιασμένος θα μπορεί να βρίσκεται και στον εσωτερικό.

Τι είναι η κάρτα ελευθερίας των 150 ευρώ για νέους έως 25 ετών

Η κάρτα ελευθερίας ή freedom pass είναι το νέο μέτρο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενθαρρύνοντας τους νέους ως 25 ετών να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.  Θα είναι διαθέσιμη μέσα στον Ιούλιο και η ανταλλακτική της αξία θα είναι 150 ευρώ. Αυτό το πόσο θα μπορούν να διαθέσουν οι κάτοχοί της.Η κάρτα ελευθερίας, θα διατίθεται σε γεννηθέντες 1996-2003 που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μεταξύ 1/1/21 και 31/12/21. Ουσιαστικά πρόκειται για μία χρεωστική ψηφιακή κάρτα η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού.

Όπως σημειώθηκε από τον Κυριάκο Πιερρακάκη με αυτή την κίνηση «ενθαρρύνουμε τους νέους 18-25 να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες, δύο τομείς που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία».

Πώς θα την αποκτήσει κάποιος

Η απόκτηση της κάρτας ελευθερίας, του freedom pass, θα πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και sms.

Πού θα χρησιμοποιείται

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

  • Οι επιλέξιμες κατηγορίες
  • Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές , οδικές μεταφορές
  • Ενοικίαση οχημάτων
  • Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
  • Ταξιδιωτικά γραφεία
  • Κινηματογράφος
  • Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
  • Μουσεία και αρχαιολογική χώροι

Πώς θα χρησιμοποιείται

  • Αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού
  • Χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops
  • Χρησιμοποιείται ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA