Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν υπάρχει σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόγραμμα εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές από Κινητές Ομάδες του υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές ξεκινά από την Κρήτη στις 6 Ιουλίου. 

Διαβάστε ακόμη: Rapid test: Υποχρεωτικό στις επισκέψεις ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς χώρους εστίασης

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο κατ' οίκον εμβολιασμός είναι ξεχωριστό πρόγραμμα. Μάλιστα, ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος και το επόμενο διάστημα οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες γιατροί θα δηλώσουν συμμετοχή. 

Ξεκινά από την Κρήτη η επιχείρηση Ελευθερία

Στις 6 Ιουλίου ξεκινά από την Κρήτη η επόμενη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ατόμων που είτε ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν έχουν τη δυνατότητα είτε επειδή ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν.

Αυτό δήλωσε από το Ηράκλειο που βρίσκεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έπειτα από τρίωρη συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, εξήγησε ότι η προσπάθεια για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό συμπολιτών μας, καθίσταται σαφές ότι αποτελεί μια κοινή προσπάθεια, από την οποία δεν θα λείψει κανείς. 

Όπως τόνισε, κατ' εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 6 Ιούλιου και μετά ξεκινάνε σε όλη τη χώρα οι εμβολιασμοί με κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας, κατόπιν συνεργασίας με τους δήμους και τις κοινότητες που θα έχουν ήδη προσκομίσει λίστες με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να το πράξουν.

«Η Κρήτη είναι πρωτοπόρα και θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον εμβολιασμό» είπε ο υπουργός Υγείας, που συνέδεσε τον εμβολιασμό και το τείχος ανοσίας που θα δημιουργηθεί, με τον τουρισμό και την ανάγκη προστασίας και της τουριστικής περιόδου που σημαίνει, όπως τόνισε, πολλά για την τοπική οικονομία.

«Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε το αγαθό της δημόσιας υγείας και να δώσουμε μονάδες ελευθερίας στην κοινωνία και ταυτόχρονα στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Είναι υποχρέωσή μας μετά από 15 δύσκολους μήνες» προσέθεσε ο κ. Κικίλιας που επισήμανε ότι «η επιχείρηση "Ελευθερία" έχει πάει εξαιρετικά, η χώρα χαίρει εκτίμησης σε όλη την Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση και πως, μέσω αλλαγής νοοτροπίας, η δημόσια διοίκηση αντιμετωπίζει πλέον διαφορετικά τους πολίτες. Τους αντιμετωπίζει με σεβασμό και αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και αλληλεγγύη. Νομίζω ότι αυτό το βλέπουν οι συμπολίτες μας στα εμβολιαστικά κέντρα που εμβολιάζονται» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA