Μενού
  • Α-
  • Α+

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά χιλιάδες τελικά ανάμεσά μας... Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να πληρώσει για να πείσει, την ώρα που ειδικοί και λοιμωξιολόγοι πασχίζουν να εξηγήσουν με επιστημονικά επιχειρήματα την ανάγκη εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, την ώρα που εκατοντάδες ζωές μπαίνουν πάλι σε κίνδυνο, το κίνημα των ανεμβολίαστων αντεπιτίθεται και με επιχειρήματα συνωμοσιολογίας οργανώνεται όσο ποτέ...  Η ομάδα στο Facebook με το όνομα «Μαγαζιά χωρίς Μπόλι» συγκεντρώνει όλους τους «αρνητές» ανά τον κόσμο, καλεί τους επιχειρηματίες σε χώρους εστίασης να μην τηρήσουν τα μέτρα και ο αριθμός των followers αυξάνεται με την ίδια ταχύτητα που αυξάνονται και τα ραντεβού για τον εμβολιασμό

Διαβάστε ακόμη: Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους σε εστίαση και μπαρ - Τα 3 σενάρια

Η ομάδα με όνομα «Μαγαζιά χωρίς Μπόλι» μετρά ήδη 90.000 μέλη και καλεί άπαντες να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Τα μέλη της ομάδας αυτής φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να χαρακτηρίσουν ως «μπόλι» το εμβόλιο, τη στιγμή που άπαντες (λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση) έχουν πει ότι αυτό θα είναι το μοναδικό «όπλο» στην ελευθερία μας. Χυδαίοι είναι οι χαρακτηρισμοί που εκφράζουν και για τη μάσκα, την οποία αποκαλούν «φίμωτρο» με το δήθεν επιχείρημα ότι αυτή περιορίζει την ελευθερία τους και τους προκαλεί προβλήματα υγείας. Τα στοιχεία, όμως, δείχνουν άλλα... Δείχνουν, δηλαδή, ότι όσοι νοσούν από κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι και κυρίως ανεμβολίαστοι είναι οι νέοι που παρά τις εκκλήσεις ειδικών και κυβέρνησης αρνούνται να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Τα μέλη αυτής της ομάδας επιχειρούν να ξεσηκώσουν τους αρνητές του εμβολίου, καλώντας, μάλιστα, και σε κινητοποιήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν λίγες μέρες είχε οργανωθεί μία συγκέντρωση στα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας, η οποία δεν έτυχε ανάλογου ενδιαφέροντος. 

Την ίδια στιγμή που στο τραπέζι πέφτουν νέα μέτρα με επικρατέστερα τα μαγαζιά σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους και σύσταση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, υπάρχουν και επιχειρηματίες που αρπάζουν την ευκαιρία να διαφημίσουν τα καταστήματά τους στην εν λόγω σελίδα, ανακοινώνοντας ότι στις επιχειρήσεις τους θα μπαίνουν μόνο ανεμβολίαστοι. Οι πιο ακραίοι της ομάδας απειλούν με μποϊκοτάζ τους επιχειρηματίες που θέλουν να εφαρμόσουν τα μέτρα της κυβέρνησης. «Κάθε μικρή νίκη είναι μία νίκη απέναντι στο σύστημα» αναφέρει σε ανάρτησή της ένα μέλος της ομάδας. Δεν είναι όμως, μονάχα, αυτή η ανάρτηση καθώς εάν κάποιος περιηγηθεί μέσα στη σελίδα θα ανακαλύψει πολλά παρόμοια σχόλια.

Κατάστημα εστίασης στο Περιστέρι απαγορεύει την είσοδο σε εμβολιασμένους πελάτες

Το παράδειγμα του επιχειρηματία στο Περιστέρι, ο οποίος απαγορεύει την είσοδο σε εμβολιασμένους πολίτες είναι ενδεικτικό για τους ανθρώπους που - παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης - επιμένουν να προκαλούν, λέγοντας ότι δεν θα δέχονται εμβολιασμένους πολίτες. Η ανακοίνωση ενός καταστήματος στο Περιστέρι προκαλεί αίσθηση. Σε αυτή την ανακοίνωση τονίζεται ότι απαγορεύεται η είσοδος σε εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους πολίτες. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι «Το πρώτο μαγαζί εστίασης πανελλαδικά, που επιτρέπεται μόνο σε ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ πολίτες, η χρήση του εσωτερικού χώρου Επειδή πρέπει να υπάρχει ισότητα και ισομερία στην κοινωνία μας....»

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fthodoris.palaiologos%2Fposts%2F10218903216347741&show_text=true&width=500

Ανησυχία από το κίνημα των «αρνητών»

Και μπορεί κάποιοι να επιμένουν να αδιαφορούν για τον κορονοϊό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες παγκοσμίως, όμως το πρόβλημα είναι εδώ, είναι υπαρκτό και το μόνο «όπλο» είναι το εμβόλιο. Και όσο κι αν κάποιοι αρνούνται να εμβολιαστούν, αυτό δεν μας πάει μπροστά. Μας πάει βήματα πίσω... Γι' αυτό και οι επιστήμονες επιμένουν: «Εμβολιαστείτε. Μην φοβάστε το εμβόλιο». 

Το ίδιο μήνυμα στέλνουν και οι νέοι που νόσησαν από κορονοϊό, νοσηλεύθηκαν και ξέρουν τι σημαίνει να παλεύεις με τον ιό. «Εμβολιαστείτε. Μην φοβάστε το εμβόλιο», έτσι ώστε οι αρνητές να περιοριστούν και να χτιστεί το τείχος ανοσίας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA