Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνολικά 14 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού από τους ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκαν περίπου 70 επιβάτες πλοίου, που κατέπλευσε στη Ραφήνα στην συντριπτική τους πλειοψηφία κοντά στην ηλικία των 19 ετών. Οι νεαροί υποβλήθηκαν σε rapid test χθες το βράδυ στο λιμάνι της Ραφήνας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, καθώς υπήρξε συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές για μεγάλη συρροή κρουσμάτων στην Ιο ύστερα από πάρτι στο νησί.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: «Κόλλησα στο πάρτι της παραλιακής, να κάνουν όλοι εμβόλιο» - Τι λέει 19χρονος στο Reader.gr

Οι επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Super Express” από την Ίο μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα. Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θήρα, Ιος, Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Τήνος. Σήμερα το Super Express απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που -όπως τόνισε- αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

https://twitter.com/eody_gr/status/1413031498144534530?ref_src=twsrc^tfw

Πώς κόλλησαν κορονοϊό

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας Εύαγγελο Μπουρνού τα άτομα αυτά, περίπου 70 στον αριθμό, είχαν λάβει μέρος σε πάρτι ή είχαν έρθει σε επαφή με άλλα άτομα που είναι σε καραντίνα στην Ιο αφού βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι νεαροί είχαν πάει στην Ιο για διακοπές και εκεί γνωρίστηκαν με άλλους νεαρούς και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι. Από τους συμμετέχοντες στο πάρτι ορισμένοι νόσησαν με κορονοϊό και έμειναν σε καραντίνα στην Ιο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνού στους περίπου 70 νεαρούς έγιναν συστάσεις να παραμείνουν για 14 ημέρες στο σπίτι τους ενώ κατά τον ίδιο που μίλησε στο Open TV, «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς να νοσούν»

Οι νεαροί αποβιβάζονταν κατά δεκάδες και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ με ειδικές στολές στο σημείο προκειμένου να κάνουν το τεστ. Ακολούθως έγινε πλήρης απολύμανση του πλοίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA