Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε καραντίνα έχουν μπει τα νεαρά άτομα που επέστρεψαν από το ταξίδι τους στην Ίο λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν κατά την άφιξή τους στη Ραφήνα. «Είχαμε πάει έξι μέρες. Όταν γυρίσαμε, την Τρίτη, μάθαμε το πρώτο κρούσμα από self test ενός παιδιού, που έκανε μόνος του. Μετά ήρθαν και τα υπόλοιπα. Πριν μπούμε στο καράβι της επιστροφής είχαμε κάνει και ένα self test, αλλά είχε βγει αρνητικό», ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ένας εκ των νεαρών ατόμων που είχε πάει στην Ίο.

«Δεν είχαμε πάει σε πάρτι στην Αθήνα πριν φύγουμε, αλλά άλλα παιδιά, που είχαν φύγει μαζί μας, είχαν πάει», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι άνθρωποι εκεί τους παρότρυναν υπέρ της τήρησης των μέτρων.

«Κάθε μέρα είμαστε σε διαφορετικό πάρτι»

«Μη λέμε τα πράγματα, όπως θέλουμε να τα πούμε... Στην Ίο οι άνθρωποι μας έλεγαν συνέχεια να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκες, αλλά ο καθένας έχει τη δική του ευθύνη, αν θέλει να πάει να ξεσαλώσει. Μάθαμε ότι στην Ίο είναι σχεδόν όλοι εμβολιασμένοι. Μας έλεγαν συνέχεια να κρατάμε αποστάσεις, να μη συνωστιζόμαστε», τόνισε ο Άγγελος.

«Κάθε μέρα, σε διαφορετικό πάρτι είμαστε. Γι' αυτό πήγαμε, για να περάσουμε καλά. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Αν γνωρίζαμε ότι θα κολλούσαμε αλλά θα το περνούσαμε μόνο εμείς, θα πηγαίναμε ξανά όλοι», σημείωσε ο Άρης. Η Ματίνα Παγώνη τον ρώτησε πόσα άτομα ήταν στα πάρτι, αλλά είπε πως δεν μπορούσε να υπολογίσει. Όσο για το πώς βιώνουν το γεγονός ότι νοσούν από κορονοϊό, ο Άγγελος ανέφερε ότι «οι θεοί δεν παθαίνουν τίποτα» και, όπως εξήγησε, τώρα είναι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, χωρίς να έχει επαφή με τους δικούς του. «Στον χαβαλέ το έχουμε πάρει. Έχουμε καταλάβει ότι είναι σημαντικό αυτό που έγινε τώρα και έχουμε κλειστεί μέσα. Όσοι δεν έχουμε εμβολιαστεί δεν θα επηρεάσουν την απόφασή μας τα 150 ευρώ. Δεν θεωρώ ότι κινδυνεύω εγώ και οι συνομήλικοί μου», σημείωσε ο Άρης.

Τι απάντησε η Ματίνα Παγώνη στους νέους για το εμβόλιο

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξήγησε στα παιδιά ότι οι συγγενείς τους, αν και εμβολιασμένοι, εξακολουθούν να μπορούν να νοσήσουν, και αυτός είναι και ο λόγος που και οι ίδιοι θα έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. «Με τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε, δεν έχουμε δεδομένα ότι θα συμβεί κάτι σε πέντε ή 10 χρόνια που να προέρχεται από το εμβόλιο. Γι' αυτό προτρέπουμε τις νέες ηλικίες να εμβολιαστούν και γι' αυτό έγιναν και οι σχετικές μελέτες. Όταν ήταν μικρά αυτά τα παιδιά, έκαναν πολλά εμβόλια».

«Τώρα, πρέπει να ξέρουν ότι η ίδια η νόσος κάνει πολλές επιπλοκές και θρομβώσεις στα διάφορα όργανα του σώματός μας. Οι θρομβώσεις από το εμβόλιο ήταν μία στο εκατομμύριο, και αν... Αλλά και μια ασπιρίνη να πάρουμε, αν δείτε τις επιπλοκές που μπορεί να υπάρχουν, δεν θα ξαναπάρετε ποτέ κανένα φάρμακο», είπε η κυρία Παγώνη, με τον Άρη να της απαντά ότι «τα εμβόλια που κάναμε μικροί, για να μας τα κάνουν οι γονείς μας ήταν πολλά χρόνια δοκιμασμένα, δεν ήταν ανάγκη να βγουν γρήγορα, όπως αυτά για τον κορονοϊό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA