Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα ξέφρενο κορονοπάρτι διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε βίλα στη Χαλκίδα, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 500 άτομα χωρίς να τηρούν φυσικά κανένα μέτρο προστασίας για τον περιορισμό του κορονοϊού. Το κορονοπάρτι διοργανώθηκε  μέσω των social media και συμμετείχαν παρέες νέων που έφτασαν από την Αθήνα.  Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στο πάρτι συμμετείχαν πασίγνωστοι dj αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες της trap.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοπάρτι: Κυνηγητό σε όλη τη χώρα και πρόστιμα 174.400 ευρώ - Αναδρομικά λουκέτα εν όψει

Μάλιστα σε βίντεο που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και το οποίο αναρτήθηκε στο Instagram, διακρίνονται νέοι να κάνουν βουτιές από μπαλκόνια στην πισίνα, αλλά και πυροτεχνήματα. Επιπλέον στο βίντεο, ακούγονται συνθήματα κατά των μέτρων προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και βρισιές σε βάρος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

«Βροχή» από πρόστιμα

Μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τις μεταμεσονύκτιες ώρες την Παρασκευή και το Σάββατο στη νότια και την ανατολική Αττική η ΔΙΜΕΑ προχώρησε στο κλείσιμο τριών καταστημάτων εστίασης, καθώς παραβίαζαν τα μέτρα. Την ίδια στιγμή η Αστυνομία σε μπαράζ ελέγχων στο βόρειο Αιγαίου έβαλε «λουκέτο» σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Λέσβο και Σάμο, καθώς μεταξύ άλλων είχαν και εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες. Και στις έξι περιπτώσεις το κλείσιμο των καταστημάτων έχει ισχύ για επτά ημέρες.

Πέρα από το κλείσιμο των καταστημάτων, στους ιδιοκτήτες και τους υπευθύνους επιβλήθηκαν και βαριά πρόστιμα. Στις περιπτώσεις σων μαγαζιών της Αττικής αυτά ήταν ύψους 5.000, ευρώ. Το ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκε και για τα καταστήματα στην περιοχή της Μυτιλήνης του Πλωμαρίου και της Σάμου.

Από εκεί και πέρα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε 4.033 έλεγχους ατόμων και επιχειρήσεων - καταστημάτων, βεβαιώθηκαν συνολικά 97 παραβάσεις σχετικές με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και με τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ συνελήφθησαν και δυο άτομα. Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες συλλήψεις έγιναν στη Λήμνο και στη Χίο.

Στη Μύρινα της Λήμνου συνελήφθη σήμερα επιχειρηματίας γιατί διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία μουσικά όργανα (με ενισχυτή και ηχεία) σε επιχείρηση ιδιοκτησίας του στερούμενη αδείας αρμόδιας αρχής και σε ώρες κοινής ησυχίας, ενώ παραβίασε και νομοθεσία που αφορά την «πνευματική ιδιοκτησία»,

Στη Χίο, συνελήφθη επίσης επιχειρηματίας, διότι διαπιστώθηκε να λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του μουσικά όργανα (με ενισχυτή και ηχεία) στερούμενος αδείας αρμόδιας αρχής, διαταράσσοντας και την κοινή ησυχία των περιοίκων.

Αυξάνονται τα κορονοπάρτι

Την ίδια ώρα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τα κρυφά κορονοπάρτι παρά το κυνηγητό των Αρχών προκειμένου η μετάλλαξη Δέλτα να ανακοπεί. Εικόνες από μεγάλες συναθροίσεις νέων σε όλη τη χώρα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια πάντως, ενώ οι επιχειρηματίες απειλούνται με πρόστιμα και λουκέτα, ακόμα και αναδρομικά… για βίντεο που θα αναρτηθούν στα social media και δείχνουν παράβαση των μέτρων. Χαρακτηριστικές είναι περιπτώσεις τις προηγούμενες ημέρες με εικόνες από πάρτι στη Μύκονο, την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA