Μενού
  • Α-
  • Α+

Με νέα μέτρα θα λειτουργήσει η εστίαση και η ψυχαγωγία, σύμφωνα με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στους κλειστούς χώρους από την Παρασκευή 16 Ιουλίου, καθώς θα απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους, ο χορός και οι όρθιοι πελάτες. Αν και το αρχικό πλάνο περιελάμβανε το δίλημμα στους καταστηματάρχες κυρίως της εστίασης, με αμιγώς χώρους για εμβολιασμένους και μεικτούς χώρους, τελικά δεν χρειάζεται να λάβουν εκείνοι την απόφαση.

Διαβάστε επίσης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς και γηροκομεία: Αδεια άνευ αποδοχών στους αρνητές εμβολίου

Η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα, ο σταθερά αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων, αλλά και η άνοδος στις εισαγωγές στα νοσοκομεία σε συνδυασμό με τους μειωμένους εμβολιασμούς, ανάγκασαν την Κυβέρνηση, να αλλάξει τα πλάνα της και να αποφασίσει ότι όλοι οι κλειστοί χώροι σε κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Τα νέα μέτρα, όπως προαναφέρθηκε, θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή, 16 Ιουλίου, όμως σήμερα, 13 Ιουλίου, αναμένεται να ανακοινωθούν στο υπουργείο Υγείας, από τον υπουργός Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, οι εξειδικεύσεις των ανακοινώσειων του Πρωθυπουργού για το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας.

Εως τότε αυτό που πρέπει να γνωρίζουν επιχειρήσεις και πελάτες είναι τα εξής:

  • Όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους
  • Στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους
  • Εναρξη της λειτουργίας της ψηφιακής εφαρμογής, που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί
  • Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων

Μητσοτάκης: «Όχι» σε νέα δοκιμασία το φθινόπωρο

«Είναι καιρός να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από μία κοινή πραγματικότητα. Και τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν. Αντίθετα, τη σύγχυση σπέρνουν μόνον η διγλωσσία και οι αντιφατικές συμπεριφορές. Ας μην επενδύουν, λοιπόν, κάποιοι στην άγνοια ή στην αγωνία. Πολύ περισσότερο όταν η οικονομία βάζει ξανά μπροστά τις μηχανές της. Και, όπως είπα και στην αρχή, φέτος ο τουρισμός μπορεί τελικά να μας εκπλήξει ευχάριστα» ανέφερε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε:

«Πρόκειται για αποφάσεις που αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται. Ενώ παράλληλα συνιστούν μία πράξη δικαιοσύνης προς την πλειονότητα των πολιτών που δρουν με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία. Και κάτι ακόμη: έχουν τόλμη αλλά και μετριοπαθή κλιμάκωση. Και είναι απλές και κατανοητές» ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Στόχος είναι ο επίλογος της πανδημίας να μη γίνει πρόλογος μιας νέας δοκιμασίας το φθινόπωρο. Μπορούμε, λοιπόν, να κλείσουμε από σήμερα, και γρήγορα, το τελευταίο κεφάλαιο της υγειονομικής κρίσης. Βάζοντας ο καθένας την υπογραφή του με το δικό του χέρι. Αρκεί στο ένα μπράτσο να έχει το εμβόλιο της Ελευθερίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA