Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη συνδρομή της Εκκλησίας θέλει η κυβέρνηση στο θέμα του εμβολιασμού και για το λόγο αυτό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης στη Μονή Πετράκη όπου συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος.

Οι δύο προσήλθαν στη Μονή Πετράκη το πρωί της Τρίτης όπου συνεδριάζουν σε τακτική συνεδρίαση τα 12 μέλη που απαρτίζουν την Ιερά Σύνοδο και φυσικά εκεί βρίσκεται και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό κληρικών

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει πέσει – κατά πληροφορίες – στο τραπέζι πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των κληρικών. Σε συζήτηση έχει μπει όχι μόνο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των κληρικών αλλά και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από την πλευρά των πιστών για να εισέρχονται στους ναούς. 

Το θέμα προκαλεί βέρτιγκο στην Εκκλησία, καθώς – μεμονωμένοι – κληρικοί τάσσονται κατά του εμβολιασμού. Από την άλλη,υπάχρουν φωνές εντός της Εκκλησίας που τάσσονται υπέρ του να εφαρμοστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας,όπως για παράδειγμα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, που έχει πει ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Τη συνδρομή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός σε συνάντησή τους στις 30 Ιουνίου.  Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να βοηθήσει και η Εκκλησία να πειστούν όσοι διστάζουν να εμβολιαστούν, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει την προσπάθεια.  «Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εμφανίστηκε θετικός λέγοντας: «είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Όλα αυτά που ακούγονται είναι ανορθόδοξα. Δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας, στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη. Έτσι λοιπόν είναι βασική μας αρχή και το κάναμε και θα το κάνουμε συνέχεια, να γίνει πεποίθηση όλων των ανθρώπων. Ετσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο προβάλλει πάλι» είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA