Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Βοηθήστε Εκκλησία και ιερείς για να κάνουν και οι καχύποπτοι το εμβόλιο

Τη συνδρομή της Εκκλησίας ώστε να κάνουν και οι πλέον δύσπιστοι το εμβόλιο, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος συναίνεσε λέγοντας ότι η επιστήμη δεν είναι αντίθετη με τη θρησκεία

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (Πηγή: Eurokinissi)
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (Πηγή: Eurokinissi)

Να βοηθήσει και η Εκκλησία να πειστούν όσοι διστάζουν να εμβολιαστούν, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει την προσπάθεια. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά την έναρξη της συνάντησης τονίστηκε τόσο από την πλευρά του Πρωθυπουργού όσο και από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου η επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών.

Διαβάστε ακόμη: Μονή Πετράκη: Επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη - Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την επίθεση ιερέα με βιτριόλι

«Όμως, όπως έχουμε συζητήσει αρκετές φορές, είναι πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι απέναντι στα εμβόλια, να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Αυτό αφορά ειδικά τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι και κινδυνεύουν περισσότερο σε περίπτωση που αρρωστήσουν. Είναι πραγματικά πάρα πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε, και σήμερα ακόμα, να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις Εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευτούν μέσα από το εμβόλιο» είπε ο πρωθυπουργός.

«Γι’ αυτό και θέλω να ζητήσω ακόμα μία φορά την παρότρυνσή σας, και ενδεχομένως μέσω των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο, ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα. Να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία, δική τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω. Θα σας ζητήσω να το κάνετε μία φορά ακόμα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας τη συνδρομή της Εκκλησίας.

«Ναι» από τον Ιερώνυμο

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εμφανίστηκε θετικός λέγοντας: «είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Όλα αυτά που ακούγονται είναι ανορθόδοξα. Δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας, στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη. Έτσι λοιπόν είναι βασική μας αρχή και το κάναμε και θα το κάνουμε συνέχεια, να γίνει πεποίθηση όλων των ανθρώπων. Ετσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο προβάλει πάλι Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί. ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας να απευθύνει με την ιδιότητα αρχηγού κράτους πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο, για επίσκεψη στην Ελλάδα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εμβόλιο #εμβολιασμός #Κυριάκος Μητσοτάκης #Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Best of Internet