Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έφερε την επιστροφή του lockdown στη Μύκονο όπου η μουσική «σίγησε» σε όλα τα καταστήματα εστίασης και από τις 01:00 επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από μεγάλα ΜΜΕ. 

Διαβάστε ακόμη: Μύκονος: Δείχνει τον δρόμο για τοπικά lockdown εφόσον χρειαστεί - Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του Guardian, ο οποίος αναφέρει πως η Ελλάδα επανεξετάζει το πλήρες άνοιγμα του τουρισμού και επαναφέρει αυστηρά μέτρα για το νησί της Μυκόνου.

Την ίδια στιγμή το πρακτορείο Reuters σχολίασε μεταξύ άλλων πως «στο γνωστό ως νησί των πάρτι και των πλουσίων, που προσελκύει κάθε καλοκαίρι περισσότερο από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, ανάμεσά τους αστέρες του Χόλιγουντ, μοντέλα και παγκοσμίου φήμης αθλητές, εφαρμόζονται νέα μέτρα, όπως η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 έως τις 06:00, για λόγους υγείας. Τα μέτρα αυτά θα διαρκέσουν έως τις 26 Ιουλίου».

Από την άλλη η ιταλική L’ Unione Sarda, σχολιάζει τα νέα ειδικά μέτρα που τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή στο νησί των Ανέμων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή καταγράφηκαν 2.700 νέες μολύνσεις σε όλη τη χώρα, ενώ πριν τρεις μόλις εβδομάδες τα κρούσματα ήταν λιγότερα από 400. Έτσι, οι αρχές, προκειμένου να περιορίσουν τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, προχώρησαν σε νέους περιορισμούς στο νησί της Μυκόνου, που αποτελεί έναν διάσημο τουριστικό και προορισμό διασκέδαση».

To BBC αναφέρει σε δημοσίευμά του: «απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στη Μύκονο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων», η γαλλική εφημερίδα Sud Ouest «απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στη Μύκονο, στο ελληνικό νησί της διασκέδασης και η γερμανική Der Tagesspiegel «εξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στη Μύκονο – Απαγορεύτηκαν οι βραδινές έξοδοι». 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA