Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι καταστηματάρχες στη Μύκονο με νέα τους ανακοίνωση ζητούν από την κυβέρνηση να άρει τα μέτρα που επέβαλε στο νησί λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς όπως λένε δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα. Ακόμα σημειώνουν ότι μετά το κλείσιμο των καταστημάτων το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιουλίου, κανένας δεν τήρησε την απαγόρευση κυκλοφορίας και υπήρξε μεγάλος συνωστισμός μέσα στα σοκάκια του νησιού και στις παραλίες.

Διαβάστε ακόμη: Μύκονος: Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ το «μίνι» lockdown στη Μύκονο εν μέσω τουριστικής περιόδου

Την ίδια στιγμή προτείνουν μέτρα, όπως τη χρήση μάσκας παντού και την πριμοδότηση με το ποσό των 150 ευρώ των υπαλλήλων για να κάνουν μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των καταστηματαρχών

Μετά τις χθεσινές εικόνες απίστευτου συγχρωτισμού στα σοκάκια της Μυκόνου, όταν στη 01:00 έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις και υποχρεώθηκαν οι πελάτες να αποχωρήσουν, ζητούμε από την Κυβέρνηση να προλάβει την υγειονομική έξαρση και να αναθεωρήσει τα χθεσινά άδικα μέτρα που αφορούν μόνο την Μύκονο.

Θεωρούμε αδιανόητο να στέλνεται το λάθος μήνυμα ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, εκτιμούμε ότι η βιαστική και καταστροφική απόφαση για τον τουρισμό της χώρας συνολικά και όχι μόνο για τη Μύκονο – πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί και οι αρμόδιοι να σκύψουν τώρα πάνω στο θέμα ώστε να λυθεί έως αύριο, με νέα πρωτόκολλα ώστε να ανασχεθεί το τσουνάμι των μαζικών ακυρώσεων.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού στοχοποιείται και δεν θα μείνουμε άπραγοι.

Τα σωματεία μας προτείνουν: 

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της χώρας της Μυκόνου και οπουδήποτε υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού.
  • Εμβολιασμός των εργαζομένων μας με το μονοδοσικό εμβόλιο και οι επιχειρήσεις μας προτίθενται να πριμοδοτήσουν τους εργαζομένους που εμβολιάζονται με 150 €.
  • Όποιοι επισκέπτες δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης, προτείνουμε την ανανέωση του GreenPass τους ανά 72 ώρες με Rapid-test ή PCR.
  • Ζητούμε την παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο νησί για να διευκολυνθεί η διενέργεια πολλαπλών Rapid-test στους ανεμβολίαστους και τα Σωματεία μας προσφέρονται να παρέχουν διαμονή στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αλλά και αύξηση σε δωμάτια καραντίνας.

Είμαστε στη διάθεση της Πολιτείας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα να συμβάλλουμε στην αναζήτηση τρόπων για την εφαρμογή από κοινού οιουδήποτε λογικού, και υγειονομικά ορθού μέτρου κριθεί απαραίτητο. Θα επανέλθουμε με επιπλέον προτάσεις όχι μόνο για τη διαχείριση της κρίσης αλλά και αποκατάστασης της ήδη προκληθείσας ζημιάς στις επιχειρήσεις αλλά και στην εικόνα του νησιού Οι προτάσεις μας μπορούν να εφαρμοσθούν σε όλα τα “πορτοκαλί” νησιά και να γίνουν αποδεκτές ώστε να σωθεί η παρτίδα την τελευταία στιγμή. Είναι προφανές ότι κάθε ώρα που περνά η ζημιά μεγαλώνει και πολύ σύντομα θα είναι μη αναστρέψιμη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA