Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία οι αντιεμβολιαστές αποφάσισαν να αναλάβουν και πάλι δράση διαμαρτυρόμενοι για τον εμβολιασμό και τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Εκτός από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη συλλαλητήρια έγιναν και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας.  

Διαβάστε ακόμη: Δουλειές στην Ελλάδα με... πτυχίο το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Όσον αφορά την ελληνική πρωτεύουσα, την ώρα που στην πλατεία Συντάγματος ήταν συγκεντρωμένοι αρνητές του εμβολίου, στα Προπύλαια υπήρξε ένταση ανάμεσα σε ομάδα αντιεξουσιαστών και σε αντιεμβολιαστές. Υπήρξαν αντεγκλήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες ένα αντιεξουσιαστής τραυματίστηκε ελαφρά.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα η ένταση γενικεύτηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν στη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και η «Αύρα» ώστε να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι. 

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά το κάλεσμα πού απευθύνθηκε μέσω διαδικτύου και με αφίσες σε διάφορα σημεία της πόλης, αναγράφοντας μεταξύ άλλων “όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό… δεν περνάει ο φασισμός”.

Με κεντρικό σύνθημα “Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό” πολλοί διαδηλωτές έδωσαν το παρών στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Ιδιο σκηνικό και στην Ξάνθη… Διαμαρτύρονταν κρατώντας ελληνικές σημαίες αλλά και σταυρούς και έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συλλαλητήριο κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έγινε και στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής με τους συγκεντρωμένους να διαμαρτύρονται με σημαίες και συνθήματα. Στην πλατεία Ειρήνης μίλησαν πολίτες, εκφράζοντας ενστάσεις κατά των εμβολίων, κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και κατά του διαχωρισμού των πολιτών.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fxronos.gr%2Fvideos%2F542588136867217%2F&show_text=0&width=560
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA