Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Τέλος τα μέτρα στη Μύκονο - Υπό έλεγχο τα «κόκκινα» νησιά - Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση και τουρισμό

Μετά από δέκα ημέρες παύουν σταματά το μίνι lockdown που είχε επιβληθεί στη Μύκονο - Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού από σήμερα σε εστίαση και τουρισμό

Η μικρή Βενετία στη Μύκονο (Πηγή: Eurokinissi)
Η μικρή Βενετία στη Μύκονο (Πηγή: Eurokinissi)

Έπειτα από περίπου 10 ημέρες, από τις 17 Ιούλιου όταν και είχε επιβληθεί το μίνι lockdown η Μύκονος επιστρέφει στην κανονικότητα. Τα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορονοϊού στο νησί έδειξαν πως απέδωσαν και δεν χρειάστηκε η παράτασή τους. Υπενθυμίζεται πως οι βασικός πυλώνας ήταν η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Διαβάστε ακόμη: Εστίαση - τουρισμός: Ξεκινούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Ωστόσο την ίδια στιγμή, φαίνεται πως σχεδιάζονται νέα μίνι lockdown τύπου Μυκόνου, αφού όλο και περισσότερα νησιά φτάνουν μια ανάσα πριν το «κόκκινο» εν μέσω τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα πρόκειται για νησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα:

  • η Ζάκυνθος
  • η Λέρος
  • η Κέρκυρα
  • η Κως
  • η Σίφνος
  • η Σέριφος
  • η Μήλος
  • η Αντίπαρος
  • η Ρόδος

Κι αν ήδη η επιδημιολογική κατάσταση είναι επιβαρυμένη, το μεγάλο στοίχημα είναι ο Αύγουστος, οπότε και αναμένεται ότι θα κορυφωθεί η τουριστική περίοδος, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να φοβούνται ακόμη και πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση και τουρισμό

Την ίδια στιγμή, από σήμερα Δευτέρα 26/7 αλλάζουν τα δεδομένα για όλους όσοι εργάζονται στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Από σήμερα αρχίζει η εφαρμογή των νέων μέτρων που προβλέπουν πως οι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται στους τουρισμό θα προσέρχονται στις εργασίες του με ένα αρνητικό self test τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου και ένα rapid test την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιασθεί πλήρως υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, μία με τη μέθοδο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) και μία με τον έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ετσι το μηνιαίo κόστο για τους ανεμβολίαστους για την διεξαγωγή των τεστ θα φτάνει έως και 100 ευρώ, αφού το self test κοστίζει 5 ευρώ και το rapid test αν γίνει σε ιδιωτική δομή κοστίζει 20 ευρώ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Lockdown #Κορονοϊός #Εστίαση #τουρισμός