Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες για το ζευγάρι που είχε βγει για βαρκάδα στα νότια παράλια του Ηρακλείου Κρήτης και αγνοούνταν για ώρες. Ο 45χρονος με τεράστιο ψυχικό σθένος, κολύμπησε για ώρες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα προκειμένου να ζητήσει βοήθεια για την 39χρονη σύντροφό του που είχε εγκλωβιστεί σε σπηλιά. 

Διαβάστε ακόμη: Κρήτη: Βρέθηκε σώο το ζευγάρι που είχε χαθεί από τους Καλούς Λιμένες στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο 45χρονος πιλότος ελικοπτέρων με καταγωγή από τη Μεσαρά, κολύμπησε έως τη Μονή Κουδουμά και ζήτησε βοήθεια για να σωθεί η 39χρονη Γερμανίδα σύντροφός του. Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό, σκάφη του οποίου μετέβησαν αμέσως στο σημείο για να την παραλάβουν, με την επιχείρηση απεγκλωβισμού της να ολοκληρώνεται επιτυχώς.

Με το εσώρουχο στη Μονή 

Ο 45χρονος κολύμπησε για ώρες και έφτασε στο κυλικείο που υπάρχει στη Μονή Κουδουμά φορώντας μόνο το εσώρουχό του. «Σας παρακαλώ σεβαστείτε το χώρο και βάλτε ένα ρούχο» φέρεται – σύμφωνα με μαρτυρίες, να είπε ο άνθρωπος που λειτουργεί το κυλικείο στον 45χρονο για να λάβει την απάντηση «είμαι ο ένας από τους δύο που έχει εξαφανιστεί με τη βάρκα». Ο 45χρονος που διαμένει μόνιμα στη Γερμανία ζήτησε να μιλήσει με δύο συγγενείς του και νερό από το κυλικείο. 

«Η βάρκα ανατράπηκε χωρίς να το καταλάβουμε» είπε ο διασωθείς στο συγγενικό του πρόσωπο που μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς». Και οι δύο τους κολύμπησαν και κατάφεραν να πλησιάσουν σε μία σπηλιά, που αποδείχτηκε σωτήρια και για τους δύο. «Η σπηλιά αυτή δεν ήταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο που ανατράπηκε η βάρκα. Κολύμπησαν όμως με τέτοιο τρόπο ώστε τα κύματα να μην τους χτυπούν τα πρόσωπα, να έχουν ορατότητα και ευτυχώς τα κατάφεραν. Δεν ξέρω εάν ο συγγενής μου ήξερε για τη σπηλιά αυτή, δεν το αποκλείω όμως», είπε συγγενής του 45χρονου. 

«Αυτό που έγινε δεν εξηγείται με τη λογική. Είχε κάποιες εκδορές στο σώμα, αλλά είναι καλά. Ο καιρός δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο, με τόσο μεγάλο κυματισμό. Ήταν θαύμα» σχολίασε ο άνθρωπος που μίλησε στην εφημερίδα Πατρίς. Ο 45χρονος και η 39χρονη μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα για τις πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε πως ήταν αφυδατωμένοι και καλά στην υγεία τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA