Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντείνονται οι προσπάθειες των Αρχών για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι μεγάλες συναθροίσεις χωρίς κανένα μέτρο προστασίας ειδικά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εκτοξεύουν τον αριθμό των κρουσμάτων. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις οδήγησαν την περασμένη βδομάδα στην επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της Μυκόνου, η οποία οδήγησε στην απόφαση για μίνι lockdown στο νησί, το οποίο έληξε τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου. Τα κορονοπάρτι στη Μύκονο πάντως συνεχίστηκαν και μέσα στο lockdown.

Από το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βρίσκεται στη Μύκονο, δίνοντας το μήνυμα για την αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Από τις 26 Ιουλίου, άλλωστε, επιστρέφει η ζωή στη Μύκονο, καθώς από το πρωί τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού αποτελούν παρελθόν. Τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα αφορούσαν την απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας και την απαγόρευση μουσικής για όλο το 24ωρο.

Ωστόσο, τα κορονοπάρτι είναι το ουσιαστικό πρόβλημα στη Μύκονο. Τα τελευταία 24ώρα δεν έχουν σταματήσει να διοργανώνονται πάρτι κορονοϊού τόσο σε βίλες όσο και στα στενά του νησιού. Οι έλεγχοι που κάνουν οι Αρχές θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα βαριά.

Μύκονος: Τούρκος οργάνωσε κορονοπάρτι στη θαλαμηγό του

Βαρύτατο πρόστιμο επιβλήθηκε χθες σε μια θαλαμηγό που είχε δέσει στον κόλπο της Ψαρρούς. Στο κορονοπάρτι πήραν μέρος 30 άτομα. Στους 26 συμμετέχοντες επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ στον καθένα ενώ στον Τούρκο ιδιοκτήτη του σκάφους βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 50.000.

Χωρίς τέλος η διασκέδαση στη Μύκονο

Μέσα στην περασμένη βδομάδα κάποιοι στη Μύκονο και ενώ στο νησί είχαν επιβληθεί πρόσθετα μέτρα βρήκαν τον τρόπο να παραβιάσουν τους ελέγχους και να διοργανώσουν κορονοπάρτι και άλλες συναθροίσεις δίχως την τήρηση κανενός απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου. Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media δείχνουν ξέφρενο πάρτι στα σοκάκια της Μυκόνου, με τα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ. Διασκέδαση, ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς μάσκες, σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Τουρίστες και επισκέπτες του νησιού δεν λένε να βάλουν μυαλό. Μπορεί η μουσική να έχει απαγορευτεί καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου… όμως οι ίδιοι βρήκαν την λύση. Το μεγάλο αυτοσχέδιο πάρτι δεν άργησε να ξεκινήσει. Τα αίματα άναψαν και αμέσως δεκάδες νέοι συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν.

Όχι μόνο στα σοκάκια αλλά και στις σκάλες και τα μπαλκόνια σπιτιών ανέβηκαν για να τραγουδήσουν και να χορέψουν υπό τον ρυθμό γνωστών επιτυχιών! Όπως φαίνεται στα πλάνα του MEGA οι αστυνομικοί που έκαναν εκείνη την ώρα περιπολία συνωστίστηκαν και αυτοί ανάμεσα στο πλήθος. 

Μύκονος: Τα κορονοπάρτι στις βίλες συνεχίζονται 

Ξέφρενο κορονοπάρτυ διοργανώθηκε για ακόμη μία φορά σε πολυτελέστατη βίλα στη Μύκονο. Με το ποτό στο χέρι… και τον DJ να δίνει το ρυθμό οι θαμώνες διασκέδασαν όπως φαίνεται στα πλάνα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας. Και αυτή είναι μια απόδειξη ότι τα κορονοπάρτι στη Μύκονο συνεχίστηκαν και μέσα στο lockdown. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA