Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια και αυτοκίνητα σε Ροδόπολη και Διόνυσο από τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής.  Αυτή την ώρα, δεν υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες προβληματίζουν την Πυροσβεστική. Μάλιστα, οι πυροσβέστες που παίρνουν μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς φοβούνται τις αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες για τη φωτιά στη Σταμάτα

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Σταμάτα. «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

ΓΓΠΠ: Κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες

Επείγουσα ειδοποίηση έστειλε και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.

Επί τόπου επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Από νωρίς εκκενώθηκε ο οικισμός «Γαλήνη» -πρόκειται για τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται πιο κοντά στο σημείο της φωτιάς.

Φωτιά στη Σταμάτα: Σε κατάσταση ετοιμότητας το ΕΚΑΒ

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ΕΚΑΒ και υγειονομικές δομές στη Βορειοανατολική Αττική. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει: «Σχετικά με την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην ΒΑ Αττική και τη μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στο πλευρό των κατοίκων, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους».

https://twitter.com/YpYgGR/status/1420005418538086400?ref_src=twsrc^tfw

Δήμαρχος Διονύσου στο Reader: Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο

Νωρίτερα, μιλώντας στο Reader.gr ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, ανέφερε ότι δίνεται μάχη, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα η φωτιά: «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι' αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια. Για την κατάσβεση επιχειρούν οι πάντες από αεροσκάφη, καναντέρ, πυροσβεστικά όλα στη μάχη, είναι δύσκολη η κατάσταση».

Λίγο αργότερα, η Πυροσβεστική έστελνε νέο tweet, αναγγέλλοντας την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την ανάληψη του συντονισμού από τον αρχηγό του Σώματος, αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1419947225820680193?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA