Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκάθαρη είναι πλέον η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ, δείχνουν ότι η συγκεκριμένη παραλλαγή έχει επικρατήσει ουσιαστικά στις περισσότερες περιοχές της χώρας με το ποσοστό των ελεγχθέντων δειγμάτων από τυχαία δειγματοληψία, ανά Περιφέρεια για το 15νθήμερο από 05/07/2021 έως 18/07/2021 και για το χρονικό διάστημα από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα, να φτάνει το 63,53%. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μετάλλαξη Αλφα ακολουθεί με ποσοστό 26,45%.

Διαβάστε επίσης: Χαρδαλιάς: «Καμπάνα» για νέα μέτρα σε Ίο και Μύκονο - Προειδοποίηση για άλλα 6 νησιά

Η μετάλλαξη Δέλτα που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η πλέον μεταδοτική, είναι και η αιτία για την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, που όπως δήλωσε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα πρέπει σε συγκεκριμένες περιοχές να ελεχθεί η διασπορά και δεν απέκλεισε την εφαρμογή νέων μέτρων.

Από τον παραπάνω πίνακα είναι επίσης εμφανές ότι Κρήτη και Νότιο Αιγαίο πλήττονται περισσότερο από τη μετάλλαξη Δέλτα με ποσοστά 85,34% και 87,88%, αντίστοιχα. Σε πιο αναλυτικά πίνακα του ΕΟΔΥ με τον απόλυτο αριθμός κρουσμάτων (ανεξαρτήτως τρόπου δειγματοληψίας) με στελέχη αυξημένου ενδιαφέροντος που χρήζουν άμεσης λήψης μέτρων ελέγχου, ανά Περιφερειακή Ενότητα, για το χρονικό διάστημα από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα, το Ηράκλειο είναι... πρωταθλητής στη μετάλλαξη Δέλτα με 150 λοιμώξεις, ενώ η Αττική έχει .1516 κρούσματα με μετάλλαξη Δέλτα. Συνολικά από τα 3.496 κρούσματα που ελέχθηκαν τα 2.426 ήταν με το στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA