Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Ρόδο. Το απόγευμα της Κυριακής εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ψίνθου να εκκενώσουν το χωριό. Η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την περιοχή των Πεταλούδων, η οποία κινδυνεύει άμεσα καταστρέφοντας ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της. Κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να σωθεί η Κοιλάδα των Πεταλούδων η οποία κινδυνεύει άμεσα. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι κάτοικοι των Μαριτσών και της Δαματριάς, σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψουν τους οικισμούς.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Αχαΐα: Εικόνες καταστροφής σε Ζήρια και Λαμπίρι - Κατεστραμμένα σπίτια και καμένο δάσος

Το μέγεθος της φωτιάς είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν περιοχές στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, οι Αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή ενώ σε υψίστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού, ενώ εκκενώθηκε το στο στρατόπεδο Καλαμώνα.

Από το απόγευμα έχει διακοπεί το ρεύμα σε πολλές περιοχές του νησιού. Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, 3 γραμμές εναερίων καλωδίων στη Σορωνή υπέστησαν καταστροφές, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ δεν λειτουργεί ώστε να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Συνεργεία αυτή την ώρα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Επιπλέον προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κινητή τηλεφωνία, είτε γιατί καταστράφηκαν από τη φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Χωρίς νερό επίσης έχουν μείνει πολλές περιοχές του νησιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA