Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Η φωτιά μπήκε στις αυλές σπιτιών, έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της και το λεκανοπέδιο της Αττικής γέμισε με στάχτες, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Μεγάλη ήταν η προσπάθεια που έδωσαν οι κάτοικοι για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα. Εθελοντές ανέβηκαν σε υδροφόρες, προσπαθώντας να σώσουν σπίτια. Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία ενός από τους εθελοντές που αναφέρει ενώ δείχνει την κοπέλα-εθελόντρια που βρίσκεται δίπλα του: «Είμαστε από την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά και σβήνει το κορίτσι εθελοντικά και το σπίτι της έγινε κάρβουνο, προσπαθώντας να σώσει άλλα σπίτια».

Παράλληλα, βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει άνδρες μέσα σε ένα πυροσβεστικό όχημα να περνούν μέσα από τη φωτιά... Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούσαν να περιορίσουν τη φωτιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA