Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά στην Αττική με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, να τονίζει, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως τα σημεία της Εθνικής Οδού, που υπάρχει κίνδυνος να περάσει η φωτιά είναι τρία και συγκεκριμένα: στις Αφίδνες, στη Δροσοπηγή και σε ένα σημείο στα διόδια. Το θετικό είναι ότι το μέτωπο στην άλλη πλευρά της Εθνικής Οδού που βρίσκονται Καπανδρίτι και Πολυδένδρι δεν κινδυνεύει και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φωτιά, ανεβαίνοντας στην Εθνική Οδό στα προς τα δεξιά.

Διαβάστε ακόμηΦωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Εκκενώθηκαν προληπτικά Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο, Οικισμός Ποντίων αλλά δεν απειλούνται σπίτια. Η εκκένωση ζητήθηκε από την Πυροσβεστική προληπτικά. Όσον αφορά τον Άγιο Στέφανο, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι δεν εκκενώθηκε τελικά και «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την περιοχή». Για την πλευρά της εθνικής προς Πάρνηθα, ο κ. Κόκκαλης τόνισε: «Έχουν καεί πολλά σπίτια σε Δροσοπηγή και Αφίδνες αλλά δεν γνωρίζουμε για την ώρα τον αριθμό. Αυτό θα το δούμε το μεσημέρι της Παρασκευής, αν έχουν ησυχάσει τα πράγματα ώστε να γίνει καταμέτρηση».

«Τα μέτωπα είναι πάρα πολλά, γίνονται μεγάλες προσπάθειες από την Πυροσβεστική, την Περιφέρεια και τον Στρατό. Από κει και πέρα παίζει ρόλο και ο άνεμος που αλλάζει κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά της Πάρνηθας είναι διάσπαρτα τα μέτωπα όπως στη Δροσοπηγή, την Αγία Τριάδα, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και το Κατσιμίδι. Στις Αφίδνες, στη Δροσοπηγή πρέπει να έχουν καεί σπίτια και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τα ακριανά σπίτια πρέπει να έχουν καεί. Η Αγία Τριάδα είναι πιο ψηλά και δεν έφτασε η φωτιά σε σπίτια», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA