Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μεγάλη φωτιά στα Βίλια καίει για τέταρτη ημέρα με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να προσπαθούν να την περιορίσουν αλλά να έχουν καεί ήδη δεκάδες χιλιόμετρα στρέμματα και οικισμοί εκκενώνονται διαρκώς. Η φωτιά που άρχισε το μεσημέρι της Δευτέρας και πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις φτάνοντας στο δύσβατο και παρθένο δάσος στο όρος Πατέρας.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στα Βίλια: Τέταρτη ημέρα σε πύρινο κλοιό - Νέες εκκενώσεις οικισμών

Την ίδια στιγμή ο αντιπρόεδρος του οικισμού Αγίου Νεκταρίου, Γιώργος Παγώνης, έφερε στη δημοσιότητα βίντεο στα οποία όπως υποστηρίζει είναι το ξεκίνημα της μεγάλης φωτιάς. Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι πως η φωτιά είναι πάνω στον δρόμο, ωστόσο παρά την προσπάθεια διερχόμενων οδηγών με κλαδιά και πυροσβεστήρες, δεν καταφέρνουν να τη σβήσουν.

Ο κ. Παγώνης αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του: «Η ώρα του βίντεο είναι 12:33. Εγώ είδα ελάχιστο καπνό κατεβαίνοντας από τον οικισμό μας προς τα Βίλια, στο δρόμο της Μπέλιζας. Αρχικά ήταν τόσο λίγος ο καπνός που νόμιζες πως κάποιος ψήνει. Λόγω του ότι όμως γνωρίζω καλά την περιοχή, όταν είδα το σημείο, κατάλαβα πως εκεί δεν υπάρχει σπίτι.

Κατευθύνθηκα αμέσως προς τα εκεί όπου είδα μερικούς ανθρώπους να παλεύουν με κλαδιά και πυροσβεστήρες αυτοκινήτου. Αρχικά λόγω του ότι η φωτιά ήταν πολύ μικρή και πάνω στο δρόμο, πίστεψα πως θα την σβήσουμε. Όμως με τον βοριά που ήρθε μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό η φλόγα ανέβηκε στα 10 μέτρα. Το τρίτο βίντεο με την φωτιά αρκετά φουντωμένη και που έρχονται τα πρώτα πυροσβεστικά είναι στις 12:36. Σε μόλις 3 λεπτά έχει πάρει τέτοια έκταση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA