Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά από πέντε ημέρες που καίει η φωτιά στα Βίλια, πλέον η εικόνα είναι καλύτερη με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να την έχουν οριοθετήσει. Μοναδικό ενεργό μέτωπο είναι εκείνο στα νότια του όρους Πατέρα με κατεύθυνση προς το Καντήλι Μεγάρων ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.

Διαβάστε ακόμη: Αποκαλυπτική έρευνα του Reader για τις φωτιές: Πώς η Ελλάδα γίνεται στάχτη επί 40 χρόνια - Ευθύνες και παραλείψεις

Στο σημείο συνεχίζουν αν επιχειρούν τόσο επίγειες δυνάμεις όσοι και εναέρια μέσα καθώς υπάρχει πάντα ο φόβος για αναζωπυρώσεις. Γι αυτό το λόγο τα ελικόπτερα ρίχνουν διαρκώς νερό ώστε να σβήσει κάθε μικρή εστία που θα μπορούσε να αναγεννήσει τη φωτιά. Η διαδικασία αυτή θα συνεχίζεται όλη τη μέρα στην περίμετρο και στο εσωτερικό της πυρκαγιάς ενώ στη «μάχη» έχουν μπει και drones που χτενίζουν την περιοχή και στέλνουν εικόνες στις επίγειες δυνάμεις.

Το νότιο τμήμα έχει ελεγχθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του, ενώ γίνονται και ενέργειες σε όλα τα σημεία όπου εκδηλώνονται καπνοί, όπως στην Αγία Τρίαδα, το Καντήλι και την Καστανάβα.

Από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 4 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA